2009-04-05 15:53:27• hírek • Szatmár.ro

Virágvasárnap Szatmárnémetiben

Április 5-én ünnepelte az egyház, Jézus, szamáron való diadalmas jeruzsálemi bevonulását.

Virágvasárnapon megemlékezünk arról, hogy Jézus bevonulásakor a nép közül sokan ruhájukat terítették az útra, mások olajágakat törtek és eléje szórták. A vele tartó sokaság így köszöntötte: Hozsanna Dávid fiának! Áldott, ki az Úr nevében jön! Hozsanna a magasságban! (Mt 21, 9).

Szatmárnémeti Római Katolikus templomai most is megteltek az ünnepen részt venni kívánó hívekkel. A Székesegyházban 11:00 órától Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök mutatott be szentmisét. Már a mise előtt kijött híveihez, hogy együtt gyakorolják el az elhangzó énekeket, majd a szertartás elején sor került az összegyűjtött barka megszentelésére.

A Virágvasárnapi liturgia abban is eltér a szokásostól, hogy a prédikáció helyett, egy Krisztus szenvedéseit és halálát megjelenítő passiót hallgathatnak meg a hívek. A Székesegyházban a plébánia nagyszerű kórusának előadásában hangzott el a passió.

 

A Nagyhétbe belépve fontos tudni, hogy aki részt akar venni a Húsvéti ünnepkörhöz tartozó miséken, az már nagycsütörtöktől részt kell, hogy vegyen az ünnepi szentmiséken, nem csak a vasárnap - ahogy ezt a Püspök atya is kihangsúlyozta.

Április 5-én ünnepelte az egyház, Jézus, szamáron való diadalmas jeruzsálemi bevonulását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: