2009-04-05 15:18:31• hírek • Szatmár.ro

Kőszív helyett kiáltó, virágzó hússzív

Virágvasárnap, a húsvét előtti vasárnap neve, a nagyhét kezdete a keresztény ünnepkörben. Ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe kereszthalála előtti vasárnapon.

„Mikor pedig immár közelgete az Olajfák hegyének lejtõjéhez, a tanítványok egész sokasága örvendezve kezdé dicsérni az Istent fenszóval mindazokért a csodákért, a melyeket láttak;

Mondván: Áldott a Király, ki jő az Úrnak nevében! Békesség a mennyben, és dicsőség a magasságban! És némelyek a farizeusok közül a sokaságból mondának néki: Mester, dorgáld meg a tanítványaidat! És õ felelvén, monda nékik: Mondom néktek, hogyha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani." Luk 19, 37-40

Lukács evangélista a virágvasárnapi történet leírásakor beszámol arról, hogy a farizeusok számon kérik Jézuson, hogy miért nem hallgattatja el az ünneplőket, akik mondják, hogy: Hozsanna! Áldott, aki jön az Úr nevében! Akkor Jézus ezt válaszolja: Ha ezek az emberek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani. Vagyis valami olyan történik, ami addig soha nem történt.

Mondhatjuk azt nyugodtan, mióta Jézus eljött, meghalt és feltámadott, kiáltanak a kövek. Hány keresztyént kőszíve kezdett el kiáltani azóta is? És akkor az Ige ezt válaszolta:

"Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek."(Ezékiel 36:26)

A büszke ember gondolkodik így: "Éppen énnekem kell kicserélni? Pont az én szívem nem jó? Hát akkor apám, anyám, meg az ősök mind elkárhoztak? Úgy éltek, mint én. Mit kíván az Isten? Nem vagyok egy vallásos ember? Káromkodok én? Látnak engem részegen? Megcsaltam én a házastársamat? Bántom én a gyerekeimet? Tartozok én valakinek?" Jaj, de ragyogóra mosta magát két perc alatt ennyi mondatban! Ilyen az ember mindaddig, míg Isten Igéje meg nem győzi.

Vajon Isten igazán meg akar engem változtatni? Csak ezt az egyet akarja, hogy engem megváltoztasson! Jobban akarja, mint a reggeli napfényt, mint a holdfényt, búzatermést. Ezt akarja legjobban, hogy engem megváltoztasson.

Nem teszi meg, ha nem egyezek bele! Ez egy alapvető tanítása a Bibliának, hogy itt nincs erőszak. Ez a szeretet hódítása.

Vajon mi kiáltunk-e? Megérintheti-e az Isten nélküli, kő kemény, sötét szívünket az Isten, és kicserélheti-e? Engedjük, akarjuk-e, hogy adjon új szívet, új gondolkodást, új erkölcsi értéket, új bánásmódot emberekkel, idővel, pénzzel, lehetőségekkel? Akarjuk, kérjük és engedjük-e?

Új szívet adj, Uram, énnekem,

Új szívet adj, én Istenem,

Amely csupán csak Teérted ég,

S Véled jár szüntelen,

csak Véled szüntelen.

Ámen!

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: