2014-02-16 12:06:14• hírek • MTI

Veszélyes anyagot szállító román kamion csúszott árokba Magyarországon

Illusztráció
Illusztráció

Befejeződött annak a veszélyes anyagot szállító román kamionnak a mentése szombaton este, amely még a reggeli órákban csúszott meg a 3-as főúton Encsnél, az útzárat feloldották - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelem az MTI-vel.

A vontatót trélerrel, a pótkocsit egy másik vontatóval szállítják el egy közeli telephelyre, a konvojt a vegyi konténer zárja. A konvoj rendőri felvezetéssel, a tűzoltók biztosítása mellett indult útnak. A tűzoltók szűrőbetétes álarcban és egyszer használatos ruhában takarították el a kiszóródott mintegy 50 kilogrammnyi veszélyes anyagot.

A kamion reggel csúszott sz árokba, és az átrakodás közben derült ki, hogy olyan veszélyes anyagot szállított zsákokban, amelyet nem szabad belélegezni. Néhány zsák megsérült a baleset során, ezért a kamiont csak légzőkészülékben lehetett megközelíteni.

Dojcák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta: kétféle veszélyes anyag volt a teherautón, az egyik oldható ólomvegyület, a másik szintén a környezetre veszélyes szilárd anyag.

Az MTI úgy tudja, hogy az utóbbi vakolathoz használt adalékanyag.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: