2015-07-16 14:58:28• hírek • Szatmár.ro

Véget érnek az éjszakai ralifutamok a régi főtér körforgalmában?

A polgármesteri hivatal Közlekedésbiztonsági Bizottságának legutóbbi ülésén szóba került, hogy állandósítani kellene a rendőrségi jelenlétet a régi főtéren - az éjszakai száguldozókat valószínűleg csak így lehetne megfékezni. Egyelőre, a rendőrség javaslatára fekvőrendőrt telepítenek hamarosan a Székesegyház előtti gyalogátkelőhöz.

Fekvőrendőrökkel próbálják lassítani a forgalmat Szatmárnémeti több pontján - erről döntött a Közlekedésbiztonsági Bizottság a legutóbbi ülésén. Az egyik fekvőrendőr a Batizi út és a Május 9 utca kereszteződésébe kerül - a kis utcából ugyanis szinte lehetetlen csúcsforgalomban kifordulni a főútra. "A most nagy sebességgel közlekedő autók miatt különösen balesetveszélyes a manőver, a forgalomlassító az egyetlen megoldás" - magyarázza Maskulik Csaba, a bizottság tagja.

A másik fekvőrendőrt a rendőrség kérésére helyezik majd el a Székesegyházzal szembeni gyalogátkelőhelynél. A forgalmat itt napközben lassítja és szabályozza a közelben elhelyezett közlekedési lámpa, éjszaka azonban a régi főtér az amatőr pilóták autóversenypályájává alakul. A rendőrség abban bízik, hogy a fekvőrendőr majd véget vet az éjszakai száguldásnak. Ha ez nem vezetne eredményre, akkor a rendőrök beosztását úgy alakítanák, hogy a nap minden órájában biztosított legyen a rendfenntartók jelenléte a körforgalomban.

Vége az ingyen-parkolásnak a Negruzzi utcában

A bizottság arról is döntött, hogy a városközpontban található, régi magyar nevén Könyök, ma Costache Negruzzi kis utcában 12 fizetéses parkolót alakítanak ki. Az utcában eddig nem volt szabályozott a parkolás, s mivel ez a hely a régi központ közelében volt, rengetegen hagyták ott autójukat, amíg ügyeiket intézték. Azt pedig az utcában lakók megunták, hogy nem tudnak megállni a házuknál, ezért kérték az ügy rendezését. A most létrehozott parkolókban a B-zónás parkolási díjak érvényesek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: