2009-05-20 21:10:00• hírek • Parajdi Andrea

Utcanévrendszert hoznak létre

Rendszerezni akarják Szatmárnémeti utcáit, annak érdekében, hogy a jövőben a hivatalos dokumentumok mindegyike meglévő utcaneveket és házszámokat tartalmazzon. A városi tanács csütörtöki ülésén napirendre tűzik a kérdést.

Az elmúlt évek alatt az utcanevek használata körül számos probléma alakult ki, ugyanis míg néhány régi utca ma már nem létezik, addig a város szélein több út is keletkezett. Problémát okoznak az egyes tereknél lévő kis utcák is, ugyanis az ottlakók egyrésze a teret, míg mások az utca nevét jegyeztetik be a dokumentumaikba. A legnagyobb káosz a lakónegyedekben alakult ki -tájékoztatott Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere szerdán megtartott sajtóértekezletén.

Jelenleg 420 utca van Szatmárnémetiben, ebből húsz újonnan jött létre és még elnevezve sincs. -Mivel hivatalos dokumentumokról van szó, nem engedhetjük meg, hogy össze-vissza használják az utcaneveket, létre kell hoznunk egy utcarendszert. Azért is fontos, hogy az új utcák is nevet kapjanak, mert az oda szóló városrendezési terveknek ezeket az információkat kötelezően tartalmazniuk kell - mondja Ilyés Gyula polgármester.

 

A várost nyolc zónára osztják fel, amelyeket külön fogják felleltározni. A folyamat hosszú időt igényel, azonban az Önkormányzat egy olyan komplex elektronikus dokumentumot akar létrehozni, amelyben térképen jelölik az egyes utcákat s pontosan nevesítik az oda tartozó épületeteket is.

Az esetleges névmódosítások következtében a lakosságnak nem kell kicseréltetnie az okmányait, ám ha mégis különböző okok miatt újat kérvényez, abban már az új utcanevet tüntetik fel.


Szatmárnémetiben 420 utca van, ebből húsz még nincsen elnevezve.
Szatmárnémetiben 420 utca van, ebből húsz még nincs elnevezve


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: