2008-03-05 18:08:57• hírek • István Löchli

Megoldást keresnek az utcagyerekek helyzetére

 A társadalom tartja el az utcagyerekeket, így ösztönözzük őket a koldulásra. 

A szerdai napon újabb megbeszélésre került sor a megyebeli közintézmények, a Szatmár Megyei Rendőrség, a közösségi rendőrség és a STEA egyesület részvételével. A tanácskozásnak a legfőbb témája az utcagyerekek problémájának megoldása volt.

A megbeszélésen jelen volt Riedl Rudolf alprefektus, Torja Ionel, a lakossági nyilvántartó iroda igazgatója, Grina Pop a SPAS egyesület elnöke, Cristina Diaciul a STEA egyesület elnöke, valamint számos civil szervezet képviselője, akik célul tűzték ki, hogy megyénkben  megoldást találjanak arra, hogy a hátrányos helyzetben élő gyermekek ne az utcán éljék le életüket, ne koldulással tartsák fenn magukat.

A szervezetek egyetértettek abban, hogy meg kell teremteni az anyagi hátteret  ahhoz, hogy az utcagyerekek megfelelő körülmények között tudjanak a továbbiakban érvényesülni. Sajnos egy nemrégiben készült tanulmány szerint a nagy százalékuk rossz anyagi helyzetben él, szüleik alkoholisták, így nem megfelelő a légkör ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjanak a morális társadalmi elvárásokhoz.

Amint azt Cristina Diaciul, a STEA elnöke elmondta, ezek a gyermekek nem részesülnek semmilyen szülői támogatásban, céltalanul élik életüket, drogoznak, többen prostitúcióra kényszerülnek. Összefogással talán vissza lehetne szorítani ezt a sajnálatos problémát. A rendőrség képviselői nem tudnak mit tenni az ilyen esetekben, többször szóban megfenyítették a kolduló gyermekeket, de ennek érdemi hatásai nincsenek. A legnagyobb problémát az adakozó kedvű, jólelkű lakosok okozzák, akik jóhiszeműen segítenek a koldusoknak, de ez által ösztönözik őket arra, hogy a továbbiakban is ebből tartsák fenn magukat. Nemsokára egy nagyszabású kampány indul annak érdekben, hogy az adakozás helyett inkább azt az összeget azoknak a szervezeteknek juttassák el, akik azért tevékenykednek, hogy ezek a gyermekek ne az utcai koldulásból tartsák el magukat.

 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: