2009-06-01 11:16:11• hírek • Szatmar.ro

Bajnok (lehet) az Urziceni!

Már csak a Nemzetközi Sportdöntőbíróság veheti el a bajnoki címet az Urzicenitől.

Gyakorlatilag már csak a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (és egy esetleges vereség az utolsó fordulóban) veheti el a bajnoki címet az Urzicenitől, miután a csapat Temesváron is győzni tudott, míg az ellenlábas Dinamo hazai pályán simán kikapott a Brassótól.

A román labdarúgó Liga1 utolsó előtti fordulóját megelőzően a klubvezetők különböző bundavádaskodásaival és az Urziceni valamint a Steaua közötti esetleges fúziótól volt hangos a sajtó. Sokkal kevésbé foglalkoztak a mérkőzések szakmai oldalával, mintha nem azon múlna a bajnoki cím.

És jelen pillanatban tényleg nem azon múlik. De nem is az arrogáns és jó ízléssel még köszönő viszonyban sem lévő hazai futballvezetőktől függ, hanem a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbíróságtól. Amennyiben ugyanis a Temesvár visszakapja a hat pontját, még befoghatja az Urzicenit. Amennyiben nem, akkor a 17 ezer lakosú városka csapata az új román bajnok!

Köszönhetően nem utolsó sorban annak, hogy a bajnoki címért sokáig reális eséllyel versenyt futó Temesvár otthonában is nyerni tudtak. A mérkőzést a vendégek kezdték valamivel aktívabban és veszélyesebben, mégis egy védelmi hiba után a hazaiak szereztek vezetést a Bucur révén a 27. percben. Ekkor még örülhettek a Dinamo szurkolói, bár csapatuk igencsak gyengén játszott a Brassó ellen, helyzeteik kizárólag csak a vendégeknek voltak. És ez a 28. percben meghozta az eredményét, amikor Surdu passzát gólra váltva Maldarasanu megszerezte számukra a vezetést. A játékrész végéig mind az Urziceni, mind a Dinamo megpróbált egyenlíteni, de leginkább a Brassó áll közel az újabb találathoz.

 

A (két) második félidő az Urziceninek megítélt büntetővel kezdődött, amit Paduretu értékesített is. Dan Petrescu legényei ekkor sem álltak le, nekik a három pont kellett, akárcsak a Dinamónak, ám a fővárosiak nem sok mindent tettek ennek megszerzéséért. Nem tehettek, mert a Brassó védelme remekül zárt és jól is kontráztak, ennek köszönhetően egy óra elteltével Roman kettőre növelte a csapata előnyét. Három perc múlva jött az újabb hideg zuhany a Dinamo számára: Temesváron egy kontra végén Bilasco megszerezte a vezetést az Urziceninek. A hátra lévő időben csak a Brassó előtt adódtak komoly lehetőségek, ám újabb gól nem született, így az Urziceni szinte bajnoknak mondhatja magát. Már csak a Nemzetközi Sportdöntőbíróság szólhat bele az elsőség kérdésébe, ám amennyiben a ialomitaiak egy pontot szereznek a Steaua ellen, akkor már ők sem.

A bajnoki címvédő CFR egy tét nélküli meccsen a Panduriit fogadta és bizony elaludta az első félidőt, amelyben a jobban kezdő vendégek Martinovics góljával megszerezték a vezetést. Az egyenlítés még a szünet előtt összejött Kone révén, a második félidőben azonban nem változott az eredmény, annak ellenére, hogy ekkor már az erdélyiek játszottak fölényben és a helyzeteik is megvoltak a fordításhoz.
A Steaua és a Craiova egyaránt az UEFA-kupa helyébe lépő Európa-ligába igyekszik és egymás ellen próbáltak közelebb jutni a célhoz. Ez a Steauának sikerült, amely együttes Toja és Stancu góljaival 2-1 arányban legyőzte az kék-fehéreket egy jó iramú, változatos mérkőzésen. Hasonló célokért küzdött a Vaslui és a Rapid is, ám a színvonal ez esetben hagyott némi kívánnivalót maga után. Ezt legkevésbé a hazaiak bánták, mivel Burdujan góljával legalább a három pontot megszerezték.

A Medgyesnek továbbra sem megy idegenben, a Constancán elszenvedett veresége pedig azt jelenti, hogy már csak az Arges várható kizárása mentheti meg a kiesésétől.

A pontvadászat élén az Urziceni áll, amely már (majdnem) bajnok. Mögötte a Dinamo a második 65 ponttal, a Temesvár a harmadik 61-el és a CFR a negyedik 59 egységgel. Ők már biztosan ott lesznek az európai kupákban jövőre, míg a fennmaradó két helyét a Steaua, a Rapid, a Craiova, a Brassó és a Vaslui küzd, amely csapatokat mindössze négy pont választ el egymástól.

Eredmények:
Beszterce-Otopeni 3-1
gólok: Muresan (30.), Frasinescu (34.), Zaharia (67.), illetve Iacob (38.)

Steaua-Craiova 2-1
gólok: Toja (18.), Stancu (80.), illetve Fl.Costea (21.)

Kolozsvári CFR-Pandurii 1-1
gólok: Kone (40.), illetve Martinovics (32.)

Constanca-Medgyes 2-0
gólok: Gerlem (27.), Voiculet (37.)

Iasi-Buzau 1-1
gólok: Bratu (51.), illetve Mansour (52.)

Vaslui-Rapid 1-0
gól: Burdujan (35.)

Galac-Arges 2-0
gólok: Ibeh (13), Pena (30.)

Dinamo-Brassó 0-2
gólok: Maldarasanu (29.), Bilasco (63.)

Temesvár-Urziceni 1-2
gól: Bucur (26.), illetve Paduretu (49.), Bilasco (63.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: