2009-05-25 11:46:57• hírek • Szatmar.ro

Bukarestiek lenullázva

Varga góljával élen az Urziceni
Varga góljával élen az Urziceni

Nemhogy pontot, de még gólt sem szereztek a fővárosi csapatok. Élen az Urziceni.

Fekete forduló volt a 32. a bukaresti labdarúgó csapatok számára, mivel pont és rúgott gól nélkül zárták a játéknapot. A legnagyobb vesztes természetesen a Dinamo volt, amely a találkozó mellett az első helyét is elveszítette az Urziceni-el szemben. Komoly meglepetés született az alsóházban, ahol a már kiesett Buzau és Otopeni egyaránt 4-1 arányban kiütötte a Vasluit illetve a Iasit.

A múlt héten súlyos vereséget szenvedő Temesvár a Steaua ellen javított, így továbbra is versenyben van a bajnoki címért - igaz, reális esélye abban az esetben van, ha a Nemzetközi Sportdöntőbíróság visszaadja a szezon elején levont hat pontot. A katonacsapat elleni meccs első félidejében nem sok említésre méltó esemény történt, a két csapat kölcsönösen kioltotta egymást. Ennek ellenére ekkor esett a találkozó egyedüli találata, a korábban az Udinesében is megforduló Parks két védőt kicselezve döntötte el a három pont sorsát. A második félidőben enyhe fölényben játszottak a vendégek, ám igazán nagy helyzetig sem jutottak el, így George Becali vereséggel mutatkozott be a csapat „edzőjeként".

 

Három győzelem után fogadta a Rapid a Craiovát, ám ezúttal a vasutasok útját elállták, ezzel pedig Viorel Hizo vezetésével első vereségét szenvedte el a csapat. A találkozón mindkét együttes bátran felvállalta a támadófocit, ám ennek ellenére nem sok igazán nagy helyzet alakult ki. A szünet után azonban a Craiova határozottabban lépett pályára, amit Stoica (aki az első félidőben büntetőt hibázott) kapufája és N'Jock három ziccere jelzett. Majd leült a meccs és az utolsó negyed óráig kellett várni, hogy valami említésre méltó történjék. Ekkor azonban a Costea-fivérek előadása következett, Florin kettőt, Mihai egyet rúgott, így a Craiova elvitte a három pontot.

Szintén besöpörte a három pontot a címvédő CFR, amely szinte végig támadta a mérkőzést az Arges otthonában. A vezetést egy védelmi hiba után már a 10. percben megszerezték Mara révén, a győzelmet pedig Deac biztosította be a 72. minutumban. Közben akadtak gondok a befejezéssel, igaz, a hazaiak előtt is adódott egy-két lehetőség, egy ízben Viera a gólvonalról vágta ki a labdát.

A forduló rangadóján a második helyezett Urziceni ismét bemutatta, nem véletlen, hogy ők kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban. A listavezető Dinamónak az első félidőben semmiképp sem ízlett a hazaiak játéka, főleg, miután Varga megszerezte a vezetést. Bár a szünet előtt és után Niculae többször is egyenlíthetett volna, nem tudott túljárni Arlauskis eszén. Amikor pedig Danciulescu végre a hálóba juttatta a lasztit, a spanyol bíró érvénytelenítette a találatot.

A bennmaradásért folytatott küzdelemben a Medgyes legyőzte a Besztercét, így a Iasi-al kiegészülve két ponton belül van a három csapat. A Galac sem menekült még meg, előnye csak négy pont a legjobb bennmaradó medgyesiek előtt.

A tabella élén az Urziceni egy ponttal (66) megelőzte a Dinamót. A Temesvár 61 egységgel a harmadik, a CFR 58-al a negyedik, a Craiova (56) az ötödik, a Rapid (54) a hatodik, míg a Steaua (52) jelenleg nem áll nemzetközi kupaindulásra feljogosító helyen.

Eredmények:

Brassó-Otelul 1-1
gólok: Abrudan (29.), illetve Pena (74.)

Temesvár-Steaua 1-0
gól: Parks (32.)

Buzau-Vaslui 4-1
gólok: Mansour (27. 90), Junior (77.), Ionescu (81.), illetve Lopez (46., 11-es)

Otopeni-Iasi 4-1
gólok: Iacob (11.), Diogo (30.), Vitinha (50.), Yontcha (68.), illetve Bratu (62.)

Medgyes-Beszterce 3-1
gólok: Bud (3., 72), Edson (12.), illetve Ciuca (88.)

Rapid-Craiova 0-3
gólok: Fl.Costea (79., 82.), M.Costea (90.)

Arges-Kolozsvári CFR 0-2
gólok: Mara (10.), Deac (72.)

Pandurii-Farul 0-0

Urziceni-Dinamo 1-0
gól:Varga (26.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: