2010-02-25 10:20:38• hírek • mti/szatmár.ro

Újabb magyar pontszerzés

A vancouveri téli olimpia szerdai versenynapján a magyar küldöttség másodszor szerzett pontot, miután a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál a Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika, Keszler Andrea összeállítású női váltó 3000 méteren az ötödik lett.

A négy együttest számláló B döntőben a hollandok mögött, de az olaszokat és a japánokat megelőzve szerezték meg a második helyet a magyarok, ezzel hatodikak lettek volna, ám mivel később az A döntőben a dél-koreaiakat kizárták, egy helyet előre léptek.

Egyéniben már kevesebb babér termett a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak: egyedül 1000 méteren Heidum Bernadettnek sikerült bejutnia a negyeddöntőbe, Huszár Erikát egy erősen vitatható bírói döntéssel kizárták. A férfiak 500 méteres küzdelmeiben Darázs Péternek és Knoch Viktornak sem sikerült továbbjutnia.


A magyar női válogatott jobbra fotó: vancouver2010.com
A magyar női válogatott jobbra és középen fotó: vancouver2010.com


A női alpesi síelők óriás műlesikló számában a rossz idő miatt csak egy futamot tudtak megrendezni, itt Berecz Anna a 47. helyen áll, Döme Zsófia azonban nem ért célba. A második futamot csütörtök este bonyolítják le.

A férfi sífutók 4x10 km-es számában a Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren, Marcus Hellne összetételű svéd csapat diadalmaskodott, ugyanakkor meg kell említeni, hogy a norvégok Petter Northug fantasztikus hajrájának köszönhetően szerezték meg az ezüstérmet.

A női gyorskorcsolyázók között "új csillag született", ugyanis a 3000 méteren aratott diadala után 5000 méteren is a cseh Martina Sablikova győzött, akinek az 1500-on szerzett bronzérme után már három medál ékesíti vancouveri kollekcióját.
Női kettes bobban kettős kanadai siker született: az első helyen a Kaillie Humphries, Heather Moyse duó végzett, míg az ezüstérmet a Helen Upperton, Shelley-Ann Brown páros szerezte meg.

A férfi jégkorongtornán a negyeddöntőket bonyolították le: a legnagyobb érdeklődéssel várt kanadai-orosz párharc fantasztikus mérkőzést, és fölényes hazai sikert hozott, miután 7-3-ra diadalmaskodtak a házigazdák. Kanada az elődöntőben a címvédő Svédországot 4-3 arányban legyőző Szlovákiával találkozik majd. A másik ágon az Egyesült Államok és Finnország egyaránt 2-0-ra diadalmaskodott Svájc illetve Csehország fölött, így közülük kerül ki a másik döntős.


Kanada nyerte az előrehozott döntőt az oroszokkal szemben fotó: www.vancouver2010.com
Kanada nyerte az előrehozott döntőt az oroszokkal szemben fotó: www.vancouver2010.com


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: