2010-02-24 10:10:44• hírek • mti/szatmár.ro

Tófalviék remekeltek csapatban

Sebestyén Júlia a 13. a női műkorcsolyázók rövid programját követően a vancouveri téli olimpián, melynek keddi versenynapján Bene Márton a 71. helyen végzett férfi óriás-műlesiklásban.

A negyedik olimpiáján szereplő Sebestyén szépen futott, egy hibát vétett, s 57,46 ponttal zárt. A 2004-es Európa-bajnokság győztese egyetlen rontását a tripla flip ugrásnál követte el, melyből két lábra érkezett a jégre. Az élen a dél-koreai világbajnok Kim Ju Na áll.

Férfi óriás-műlesiklásban az olimpiai újonc Bene mindkét futamon célba ért, s végül a győztes svájci Carlo Janka összidejétől közel 30 mp-cel elmaradva lett a 71.

Janka sikere nem nevezhető meglepetésnek, hiszen a fiatal svájci síző a tavalyi vb-n is megnyerte ezt a számot. Mögötte két norvég, Kjetil Jansrud és a harmadik vancouveri érmét begyűjtő Aksel Lund Svindal végzett.

A nap során további négy számban osztottak érmeket. A női sílövők váltóversenyét a címvédő oroszok nyerték magabiztosan Franciaország és Németország stafétái előtt. A Tófalvi Éva, Ferencz Réka, Dana Plotogea, Mihaela Purdea összetételű román válogatott a 10. helyével az idei olimpia legjobb eredményét érte el.


Női sífutásban 10. lette Tófalviék fotó: vancouver2010.com
Női sífutásban 10. lette Tófalviék fotó: vancouver2010.com


Az északi összetett csapatainak viadalában is a négy évvel ezelőtti győztes osztrák négyes diadalmaskodott, mögötte az amerikai és a német csapat ért célba.

A síakrobaták női krossz számában hazai győzelem született a vb-első Ashleigh McIvor révén. A kanadai versenyző a döntőben a norvég Hedda Berntsent és a francia Marion Josserand-t utasította maga mögé. A román Ruxandra Nedelcu elesett és nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

A legnagyobb visszhangot a férfi gyorskorcsolyázók 10.000 méteres versenye váltotta ki, miután a legjobb időt futó, 5000 méteren győztes holland Sven Kramer egy pályaváltásnál rossz sávba sorolt be, amiért utólag kizárták. Az aranyérmet ezek után a dél-koreai Li Szeung Hun nyakába akasztották, az ezüst az orosz Ivan Szkobrevhez, a bronz pedig a címvédő holland Bob de Jonghoz került.


Svindal az óriáslesiklás egyik menője fotó: www.vancouver2010.com
Női sífutásban 10. lette Tófalviék fotó: vancouver2010.com


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: