2014-10-28 12:16:43• hírek • MTI

Újabb két Duna-híd építésben egyezett meg a román és a bolgár kormány

A calafati híd
A calafati híd

Újabb két Duna-híd építéséről írtak alá szándéknyilatkozatot kedden Bukarestben a román és a bolgár kormány képviselői: az első a román Turnu Magurelet és a bolgár Nikápolyt (Nikopol), a második a román Calarasi-t és a bolgár Szilisztrát (Silistra) kötné össze.

Elsőként a nikápolyi híd építését kezdik el, amely két év alatt készülne el 200-270 millió eurós - nemzeti és uniós - költségvetésből, jelentette be a szándéknyilatkozat aláírásánál jelen lévő Victor Ponta kormányfő.

Jelenleg két Duna-híd teremt közúti kapcsolatot a 470 kilométer hosszúságú folyami határszakaszon Románia és Bulgária között: az 1954-ben megépült Giurgiu-Rusze híd, amelyen a Mediafax hírügynökség adatai szerint napi 1000 kamion halad át, és a tavaly júniusban megnyitott új függőhíd a romániai Calafat és a bulgáriai Bodony (Vidin) között, amelyen mintegy 500 kamion halad át naponta.

A 2001-ben készült infrastruktúra-fejlesztési tanulmányokban felmerült az is, hogy közúti alagutakat építsenek a határfolyam alatt, de ez mintegy 70 millió euróval drágább megoldás, mint a hídépítés, ezért elvetették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: