2015-02-11 12:26:29• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb kémény gyulladt ki, ezúttal Turcon

Lassan nem múlik el nap, hogy a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége ne tegyen jelentést olyan tűzesetről, amelyet a nem megfelelően karbantartott kémények okoztak. Komoly személyi sérülés szerencsére még egyik esetben sem történt, ám az okozott anyagi kár értelemszerűen minden eset után nő.

Ezúttal Turc településen lobbant lángra egy kémény kedd este, percekkel 20 óra után. A tűzoltók két autóval siettek a helyszínre, ahol megállapíthatták, hogy ég a kémény, valamint reális az esélye annak, hogy a lángok átterjedjenek a tetőszerkezetre is.

A szakemberek operatív fellépésének köszönhetően ezt sikerült megakadályozniuk, az anyagi kár azonban így is jelentősnek mondható. Az tűzet egyértelműen a ki nem takarított kémény okozta, amelyben lángra lobbant a korom és az egyéb lerakódások.

Éppen ezért a tűzoltóság szakemberei ismételten figyelmeztetik a fával fűtőket, rendszeresen ellenőrizzék kéményeik állapotát, szükség esetén pedig takaríttassák rendszeresen és ne mulasszák el szigetelni is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: