2012-03-26 15:43:19• hírek • Szatmar.ro

Újabb ezüsttel gazdagította éremgyűjteményét Pándi Karola

Nem sikerült aranyat szerezniük, de elégedetten zárhatták a Déván megrendezett, 20 éven aluliak számára tartott országos bajnokságot a Szatmárnémeti Unio cselgáncsozói: Terely Mihály tanítványai három éremmel térhettek haza.

A legfényesebbet Pándi Karola szerezte, aki a 70 kilogrammosok mezőnyében csak a döntőben talált legyőzőre. Ezzel éppúgy a dobogó második fokára állhatott fel, mint néhány héttel korábban a 23 éven aluliak mezőnyében. „Egy hajszál hiányzott csak az aranyéremhez, hiszen Karola csak a hosszabbításban kapott ki, akkor is bírói döntéssel", értékelt Terely mester.

Pándival kapcsolatos hír, hogy már nem sokáig gyarapítja az Unio éremgyűjteményét. Kolozsvári egyetemen folytatja ugyanis tanulmányait, így ősztől cselgáncsozni is ott fog. Addig is már a héten a kincses városban utazik, hogy részt vegyen a válogatott edzésein.

Az Unio másik két éremszerzője Faur Mihaela és Seres Cristian: ők egyaránt bronzot szereztek a 70 illetve a 66 kilogrammosok között. „Nem szoktam a bírók ténykedését szóvá tenni, de most meg kell említenem, hogy Cristinek egy szabályos ippon dobását nem adták meg egy iasi-i dzsúdós ellen, így nem lehetett fényesebb az érem. A mérkőzést felvettük videóra, és utólag mikor a bírók is megnézték, látszott, hogy tévedtek. De mi azzal már semmit sem értünk. Mindent összevetve jó volt ez így is, elégedettek lehetünk", háborgott Terely.

A viadalon további két szatmári versenyző is tatamira lépett: Tróba Albert (73 kg) a hetedik helyen végzett, míg Kovács Dóra (57 kg.) helyezetlenül zárt.

Az Unio versenyzőihez kapcsolódó hír, hogy a kisebbek (11, 13, 15 évesek) számára a hétvégén Nagyváradon rendezik a zónaközi döntőt. Sámel Lóránd pedig a felnőttválogatottal Szarajevóba utazik, ahol részt vesz a felnőtt Európa-kupán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: