2012-03-05 18:07:57• hírek • Szatmár.ro

Sámelnek összejött a bajnoki cím

fotó: satumaresport.ro
fotó: satumaresport.ro

Sámel aranyérmes lett a 100 kilósok között, Pándi Karolának az ezüstérem jött össze a 70 kilósok mezőnyében az országos bajnokságon.

A Szatmárnémeti Unio cselgáncsozója, Sámel Lóránd toronymagas esélyesként utazott Turnu Severinbe az országos bajnokságra, s ahogy illik, kategóriájában - a 100 kilogrammos súlycsoportban - meg is szerezte az aranyérmet. Edzője, Terely Mihály elégedetten beszélt a sportoló teljesítményéről: magabiztosan küzdött, minden összecsapást ipponnal nyert, s bár a bírák a döntőben a pitesti ellenfelet "nyomták", csak nem tudták elvenni Lórándtól az első helyet. A 23 éven aluli cselgáncsozók között Sámi harmadszor lett bajnok, a felnőttek között tavaly a harmadik helyig jutott.

A csak 18 éves Pándi Karola is hozta a tőle elvárt eredményt: a 70 kilogrammosok között második helyezett lett.

A már jól ismert szatmári dzsudokák mellett több fiatal tehetség is kitűnően teljesített a hétvégén: Kovács Dóra (57 kg), Faur Mihaela (70 kg), Cristian Seres (66 kg) és Szántai Tamás (100 kg) is csak a bronzmeccsen maradt le az éremről. De fontos tudni: Kovács csupán 15, Faur 16, Seres pedig 18 éves, tehát a következő években mindenképp dobogós helyezést várhatunk tőlük. Szántai is éremesélyes, annak ellenére, hogy Kolozsváron tanul és komoly edzésre csak akkor van lehetősége, amikor néhány napra hazatér.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: