2012-04-07 18:14:54• hírek • Szatmár.ro

Újabb Olimpia győzelem

A szatmári fiúk hét forduló óta veretlenek, sőt, az ellenfelek a szatmári kaput sem képesek bevenni.

Tovább tart az Olimpia hazai veretlenségi sorozata: az idei bajnokságban egyetlen egyszer sem tudták megverni a sárga-kékeket az Olimpia Stadionban. A szászfenesi alakulat sem nagyon készült győzelemre, inkább a döntetlenre hajtottak - igaz, a masszív védekező játékhoz az Olimpiához is köze volt, hiszen folyamatosan támadtak a fiúk, az első gólra azonban a 75. percig várni kellett.

Az első félidő eleje kicsit puhatolózós volt, az izgalmas játék a 10. perctől kezdődött, a 16. percben Hanus lövése csattant a kapufán, de Mos, Zsiga, Feier és Homorozan is közel volt a gólszerzéshez. Az Olimpia szinte folyamatosan támadott, a Kolozs megyeiek csak kétszer jutottak el a szatmári kapuig, de akkor sem okoztak különösebb gondot a védelemnek.

A második félidőben folytatódott a szatmári roham, a folyamatos fölényből azonban csak a 75. percben született gól: Zsiga szögletét az alig tíz perce beállított Danila fejelte a kapuba. A 80. perecben újabb szatmári gólnak örülhetett a közel háromezres közönség: egy előrevágott labdát juttatott elegánsan Feier a szászfenesi kapuba . A folytatásban mintha lendületbe jöttek volna a vendégek, de komolyabb veszélyben nem volt a szatmári góltalanság - talán egy alkalommal állt el kicsit a drukkerek lélegzete egy pillanatra. A 83. percben egyébként a vendégektől Nicules beszerzett egy piros lapot - a durva szabálytalanság egy egyértelműen lábra menő utánarúgás volt.

A szombati napon játszott a csoportelső Brassói Corona is. A szatmáriak legnagyobb örömére a Jádi Vointa nem adta könnyen magát, a végeredmény 0-0-ás döntetlen lett, így az Olimpia a megszerzett pontok tekintetében beérte a Brassót, csupán a gólarány miatt első helyezett továbbra is a Corona. A következő fordulóban igazi rangadó lesz a Brassói Corona - Szatmárnémeti Olimpia összecsapás - reméljük, hogy szerencsét hoz Csík Tibi fiainak a péntek 13.-i dátum.

Feier labdája a kapuban kötött ki

III. Liga, a 20. forduló
: Szatmárnémeti Olimpia - Szászfenesi Unirea 2-0 (75. Danila, 80. Feier). Csapatösszeállítás: Suta - Mos, Heil, Micas, Homorozan, Zsiga, Villand (Pop Mihai 90.), Botos, Hanus (Pop Marian 61.), Marinas (Danila 65.), Feier (Gavrilescu 85.)

A következő forduló
(április 13., péntek): Brassó - Olimpia, Zalatna - Sanatatea, Szászrégen - Universitatea II, Beszterce II - Aranyosgyéres, Dés - Marosvásárhely II, Nyárádtő - Zilah, CFR II - Jád, Szászfenes - Tatrang

Harc a labdáért

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: