2015-08-28 13:53:20• hírek • Kocsis Zoltán

Új tanév, új iskolabuszok

Hét újabb Szatmár megyei település kapta meg azokat az iskolabuszokat, amelyeket a kormány még a tavalyi esztendő végére ígért. A hamarosan kezdődő iskolai évben tehát vadiúj buszokkal utazhatnak a diákok.

Noha fél évnél is nagyobb késéssel, de augusztusban Sárközújlak, Aranyosmeggyes, Nagykároly, Érendréd, Egri, Érkávás és Batarcs is megkapta a buszokat. A járművekért a polgármestereknek, alpolgármestereknek el kellett utazniuk Bukarestbe, tudtuk meg Dolhai Endre egri alpolgármestertől, aki példának okáért egyik tanácsossal ment el értük.

A tavalyi esztendő júliusában jelentették be, hogy Szatmár megyében 27 település kap egy-egy Opel Movano Trabus típusú iskolabuszt. Közülük tizenkét önkormányzat - Ákos, Krasznabéltek, Börvely, Kányaháza, Kálmánd, Kolcs, Kisgérce, Majtény, Szatmárudvari, Ráksa, Turc és Szamosborhíd - még augusztusban átvehette a járműveket. A kormány akkor azt ígérte, 2014 végéig mindenki átveheti a gépkocsikat. Ez végül nem történt meg, ám idén májusban illetve augusztusban végre megérkeztek a buszok.

A román kormány 2014 márciusában 1258 darab iskolabusz vásárlásáról kötött szerződést 16 millió euró értékben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: