2015-01-20 12:17:54• hírek • Kocsis Zoltán

Egyelőre nem tudni, mikor érkezik a többi iskolabusz

Amint arról augusztusban beszámoltunk, az önkormányzatok igényei és a megyei tanács kérelmezése alapján a kormány 27 új iskolabuszt hagyott jóvá Szatmár megye számára. Az első tucat meg is érkezett még az ősszel, a többiről egyelőre nem sokat tudni.

„Sajnos nincs információnk arról, hogy ezek mikor érkezhetnek meg", ismerte el Claudiu Mondici főtanfelügyelő a kormánybiztosi hivatalban megtartott megbeszélésen.

Az első tucat önkormányzat, Ákos, Krasznabéltek, Börvely, Kányaháza, Kálmánd, Kolcs, Kisgérce, Majtény, Szatmárudvari, Ráksa, Turc és Szamosborhíd buszát augusztus 25-én adta át Victor Ponta miniszterelnök.

A hivatalos diskurzus szerint a többi község - Egri, Érendréd, Batarcs, Bikszád, Érkávás, Homoród, Lázári, Aranyosmeggyes, Mikola, Avasújváros, Piskolt, Tasnádszántó, Nagytarna, Tarsolc és Szatmárhegy - még az év végéig meg kellett volna kapnia a járműveket. Ám mindez nem történt meg és a jelek szerint jelenleg senki sem tudja, mikor érkezhetnek meg.

Hiába, azóta nem volt kampány...

A román kormány 2014 márciusában 1258 darab, Opel Trabus típusú iskolabuszok vásárlásáról kötött szerződést 16 millió euró értékben. Az első száz darabot Victor Ponta miniszterelnök július 23-án vette át Bukarestben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: