2013-09-06 15:35:35• hírek • refszatmar.eu

Új segédlelkészek Láncosban és Németiben

Pocsveiler István és Elek Arnold
Pocsveiler István és Elek Arnold

Kovács Sándor a Szatmári Református Egyházmegye esperese a csütörtöki adminisztrációs gyűlésen jelentette be, hogy a Láncos templomban, valamint a Németiben is a szeptemberi hónaptól új segédlelkészek szolgálnak a principálisok mellett.

Varga Botond a Németi gyülekezet eddigi segédlelkésze már Kisbábonyban szolgál. E hónaptól Sipos Miklós lelkipásztor mellett a Láncos templom eddigi segédlelkésze Elek Arnold teljesíti a lelkészi feladatokat. Ő a szatmárudvari gyülekezetében nőtt fel, sokat köszönhet Mihály István lelkipásztornak, aki a teológiára és a lelkészi szolgálatra felkészítette. 2011-ben végzett a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben, majd kinevezést kapott a Láncos templomba, ahol mindez idáig szorgalmasan végezte feladatait. Gyakorlatilag már a Németi gyülekezetben tevékenykedik, de a hivatalos kibúcsúzója szeptember 8-án lesz a Láncos templomban, a délelőtti istentisztelet keretén belül 10 órától.

Elek Arnold helyét Pocsveiler István frissen végzett teológus veszi át. Ő Szilágysomlyón nőtt fel és nagyon örült annak, hogy a számára eddig ismeretlen Szatmárnémetibe került. Feleségével, Zsófiával, aki a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban fog tanítani, szolgálhatnak és ismerkedhetnek a gyülekezettel. Nem tekinti véletlennek azt, hogy idejött, mert hisz abban, hogy mindent a gondviselő Isten intéz és rendel. Ő hivatalosan szeptember 15-én mutatkozik be a gyülekezetnek, ezen a napon köszön be Elek Arnold is Németibe.

Szóljon a segédlelkészeknek a józsuéi biztatás: „Légy bátor és erős, mert te teszed majd e népet annak a földnek örökösévé, a mely felől megesküdtem az õ atyáiknak, hogy nékik adom azt. Csak légy bátor és igen erős, hogy vigyázz és mindent ama törvény szerint cselekedjél, a melyet Mózes, az én szolgám szabott elõdbe; attól se jobbra, se balra ne hajolj, hogy jó szerencsés lehess mindenben, a miben jársz!

El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, a mint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz. Avagy nem parancsoltam-é meg néked: légy bátor és erős? Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, a miben jársz." (Józsué 1,6-9)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: