2013-06-14 11:01:58• hírek • Szatmár.ro

A jó lelkész holtig tanul

A református lelkipásztorok közül néhányan bibliaiskolába iratkoztak be, no de nem csak lelkészek vesznek részt ezeken az alkalmakon, hanem mindazok, aki még többet szeretnének tudni Istenről, és a Szentírásról. Az érdeklődők hol az esperesi hivatal tanácstermében, hol pedig a Szatmár-Németi Református Templom gyülekezeti termében gyűlnek össze minden hónapban egyszer.

Ezt a lehetőséget Keresztúri Sándor Zsolt, hiripi lelkipásztor, egyházmegyei katekétikai előadó hozta szolgatársai és lelki testvérei elé, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy ehhez hasonló teológiai konferenciákat szervezzen, (pl. Fundament konferencia) mert fontosnak tartja, hogy a hit mellé ragasszunk tudományt is. (1Pét 1,5) Magyarországról jönnek előadást tartani teológusok, professzorok, akik még lelkészeknek is tudnak újat mondani.

A bibliaiskola igazgatója, Sípos Alpár Szabolcs református lelkipásztor, aki pár hónapja a Szatmári Református Egyházmegye Lelkészértekezletén érdekfeszítő előadást tartott a gyermeknevelésről, (ezt az előadást a Harangszó Rádióban is lehetett hallani) az Isten által kijelölt helyét a tanításban, a fiatalokkal való foglalkozásban találta meg.  2001-ben kezdte el ezt a szolgálatot. Az elmúlt évek tapasztalatai megerősítették Isten elhívását?  „Teljes bizonyosságom van afelől, hogy az Úr terelt engem erre az útra. Feleségemmel és barátaimmal gyönyörködünk abban, ahogy az Úristen lépésről lépésre vezet minket, és egyre több lehetőséget nyit meg előttünk" - található e bizonyságtétele a bibliaszövetség honlapján. Keresztyén világszemléletű embereket szeretnének nevelni, akik az életük minden területére kapnának eligazítást. Másik fontos céljuk, hogy akik ott végeznek, tudjanak majd a több tekintetben elesett állapotban lévő gyülekezetekben szolgálni, és a családjukban, hivatásukban is eszerint élni.

Az utóbbi hónapokban Suhai György tanította az Ószövetséget, aki Amerikában végezte el a teológiát. Azzal a céllal tért vissza Magyarországra és a Kárpát-medencébe, hogy Isten szolgálatába álljon. A Saint Louis-i Covenant Theology-t végezte, ahová eredetileg is azért ment ki, hogy felkészültebbé váljon a tanítói szolgálatra.  „Az amerikai hívő testvérek körében tapasztalható alapvető derű nagyon nagy hatással volt rám. Ez az evangéliumba vetett hitből fakad és ez nemcsak az Egyesült Államokban, hanem nálunk is így kellene, hogy legyen. Őszintén remélem, hogy a tanítói szolgálat során sikerül majd ebből az evangéliumi örömből is tovább adnom valamit magyar testvéreimnek." - vallja a fiatal tanár.

Nemcsak a lelkipásztorokra, hanem minden emberre érvényes az, hogy élete végéig tanul új dolgokat. Hogyne lenne ez igaz éppen az Isten tudományára, amiben szintén átélheti az ember azt,  hogy minél többet tud, annál jobban rájön arra, hogy milyen keveset.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: