2012-08-30 17:39:02• hírek • Póti Orsolya

Új kenyér ünnepére készülnek a hagyományőrzők

A Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület már javában készül az Új kenyér ünnepére. A szervezet tagjai szeptember 7-én különleges műsorra invitálják a versek, a néptánc és a népzene kedvelőit.

A szatmári hagyományőrző egyesület második alkalommal rendez bográcsozással egybekötött ünnepi műsort Új kenyér napja alkalmából. A rendezvénynek idén is a Pirostéglás épület udvara ad otthont szeptember 7-én, péntek délután 17 órától.

Az egyesület megalakulása óta szinte minden nagyobb ünnepség alkalmából rendezvényeket szervez, tehetséges tagjai néptánccal, kórusművekkel, népzenével és versekkel teszik hangulatossá ezeket.

„Az Új kenyér ünnepéhez kötve szeptember első péntekén egy igazán nagy rendezvényre kerül sor, amelynek helyszíne a Láncos Templom szomszédságában található Pirostéglás épület udvara lesz. Tavaly első alkalommal rendeztük meg az ünnepséget, mely igen nagy sikernek örvendett úgy az egyesületi tagok, mind a meghívottak körében" - mondta el Bertók Béla, az egyesület elnöke a Szatmár.ro-nak.

A rendezvény keretében az egyesületnek idén is lehetősége lesz bemutatni, hogy milyen irányba fejlődött másfél év alatt. A rendezvény programja ugyan még nem körvonalazódott teljesen, de fellép majd az egyesület népi zenekara, a citera zenekar és az egyesület két kórusa, illetve az egyesület tagjai mellett meghívott fellépők produkciójára is sor kerül.

Azokat, akik különleges módon akarják megünnepelni az Új kenyér napját friss kalács, forró bográcsgulyás és nem utolsó sorban jó hangulattal várja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: