2012-04-13 12:22:24• hírek • Póti Orsolya

Anyák napi műsorral készül a Bartók Béla Egyesület

További kulturális előadásokra várja a Szatmárnémeti Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület mindazokat, akik szeretik a magyar népzenét, magyar népdalt, a verseket és népmeséket. A szervezet legközelebbi rendezvényére május elején kerül sor - tudtuk meg Bertók Bélától, a hagyományőrző egyesület elnökétől.

Április 13-án Bertók Béla, a Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke tájékoztatta a szatmári magyar sajtóorgánumok képviselőit az idén sorra kerülő rendezvényekről. Bertók megemlítette, hogy az egy év során több kulturális csoportja is megalakult az egyesületnek.

Elsőként a Bartók Béla Népi Zenekar jött létre még 2011 januárjában, ezt követően pedig megalakult az egyesület első kórusa, a Bartók Béla Kórus Higyed Gyöngyi énektanárnő vezetésével. Az egyesületnek szavaló és versmondó csoportja is van, melyet Blatniczki Cecília tanítónő és Schuler Elza magyartanárnő vezet.

Idén jött létre az egyesület citerazenekara Margit-Tamás Tibor vezetésével, és megalakult az egyesület második énekkara, a Világi Kórusa Fejér Kálmán szervezésében és Hencz József zeneszerző irányításával.

„A már megalakult csoportokba továbbra is szeretettel várunk új tagokat - fiatalokat és időseket egyaránt. Ebben az évben még tervben van egy színvonalas kamarakórus megalapítása is, amelybe profi énekesek vesznek majd részt." - magyarázta Bertók.

Az egyesület vezetősége továbbra is várja a táncolni vágyó gyerekeket és fiatalokat, azokat is, akik már részt vesznek más tánccsoportokban. Amennyiben jelentkeznek táncosok, megalakulhat a Bartók Béla Néptánccsoport is.

Jelenleg az egyesület tagjai az Anyák napi műsorra készülnek, melyre május elején kerül sor. Emellett tervben van egy bemutató régi tánczenei slágerekből, valamint Új Kenyér Ünnepe alkalmából, augusztus 20-a környékén idén is megrendezik a szabadtéri kulturális rendezvényt.

A Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület ezúton is megköszöni mindazok támogatását, akik részvételükkel, munkájukkal, vagy anyagi segítséggel hozzájárultak az egyesület fejlődéséhez. Jövedelemadója 2 százalékával, vagy anyagi hozzájárulással akár Ön  támogathatja az egyesületet, hogy tagjai munkájukkal továbbra is ápolják hagyományainkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: