2012-12-12 18:46:05• hírek • Szatmar.ro

Új felszereléseket vásároltak a szatmári csendőrök

Új felszereléseket vásárolt a Szatmár Megyei Csendőrség - ezek bemutatása jelentette a szerda délutáni sajtótájékoztató fénypontját, amelyen továbbá az éves mérleget prezentálták.

Neculai Bontic dandártábornok és Camelia Lucut sajtószóvivő jelenlétében Gheorghe Avram, a Szatmár Megyei Csendőrség főparancsnoka elmondta, az idei évben három fő célja volt az intézménynek: a professzionalizmus növelése, a lakosság bizalmának növelése valamint a felszerelések modernizálása. Véleménye szerint mindhármat sikerült elérniük: az első tételt a csendőrök által megbüntetett személyek által benyújtott bírósági fellebbezések számának csökkenése, a másodikat pedig a közvetlen telefonos bejelentések 40%-os megemelkedése bizonyítja.

Ami a harmadik szempontot illeti, a csendőrség 138.547 lej értékben vásárolt modern felszereléseket: a különböző védő ruháktól és maszkoktól kezdve pajzsokig és kommunikációs eszközökig minden olyasmit, amire egy bevetéskor szükség lehet. Nem tartoznak ugyanakkor ezek közé a fegyverek: a csendőrök továbbra is 1972-ben gyártott Carpati pisztolyokkal vannak felszerelve.

Az idei esztendőben mellesleg a Szatmár Megyei Csendőrség egységei összesen 205 bűncselekményre és 7805 bírsággal büntetett cselekményre derítettek fényt. Összesen 5325 misszióban vettek részt, ami 4%-kal több, mint az előző évben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: