2012-10-18 19:15:52• hírek • Kocsis Zoltán

Közel kétszer annyit büntettek a csendőrök, mint tavaly

Az idei esztendő első kilenc hónapjában 4073 missziót teljesítettek a Szatmár megyei csendőrök és összesen 1,257 millió lej értékű bírságot szabtak ki - számolt be a mérlegről Gheorghe Avram, a Szatmár Megyei Csendőrség vezetője a csütörtökön megtartott sajtótájékoztatón.

Az idei esztendőben nem kevesebb, mint húsz tüntetésen vigyázták a rendet, derült ki a beszámolóból. A sportrendezvények száma 55, a kulturális-vallási és egyéb jellegű rendezvényeké pedig 106 volt eddig. A csendőrség munkatársai 421 bevetésen vettek részt, ez 81%-al több, mint a tavalyi esztendő hasonló periódusában. Majdnem megduplázódott viszont a bírságok száma (+96%), a büntetések összege viszont 107%-al több, mint tavaly és eléri az 1.257.948 lejt.

Az észlelt bűncselekmények száma 120, a 28%-os visszaesést Avram a csendőrség és a rendőrség kiemelkedő tevékenységének tudja be. Az bűncselekmények számát tekintve mellesleg Szatmár megye az előkelő 36. helyet foglalja - természetesen csökkenő sorrendben.

Újságírói kérdésre Avram elmagyarázta, hogy a megkétszereződött bírságok oka az, hogy a törvénymódosítások következtében immár a csendőrség is eljárhat az adócsalás bármiféle fajtája ellen: elsősorban a cigarettacsempészettel illetve a hamisított termékek árusításával szembesülnek a csendőrök.

A parancsnok beszámolója szerint az idei esztendőben csupán 157-en támadták meg bíróságon a csendőrség büntetését - ám mindössze 7%-uknak adtak helyt a bírák. „Ez is kollégáim hozzáértését és felkészültségét bizonyítja", jelentette ki Avram. Elmondta továbbá, hogy idén csökkent a csendőrök által elkövetett visszaélések száma is (pontos számot azonban nem tudott mondani) és elárulta azt is, hogy az elmúlt kilenc hónapban öt személy hagyta ott a szolgálatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: