2014-11-27 17:12:09• hírek • Szatmár.ro

Túl van a kritikus időszakon a Nyíregyházán született kiszsiráf!

Túl van a legkritikusabb időszakon a Nyíregyházi Állatpark november elején született zsiráfborja. Mivel a kicsi anyja első borjas tehén volt, tapasztalatlansága miatt, nem tudta, mit kell tennie az újszülött aprósággal, ezért nem gondozta.

A Nyíregyházai Állatpark munkatársai egy ideig vártak, hátha feléled a zsiráfmamában az anyai ösztön, de mivel ez nem történt meg, mesterségesen kezdték el etetni háromóránként a 160 centis újszülöttet.

A borjú eleinte kolosztrumot (előtejet) kapott, ami igen gazdag fehérjében és antioxidánsokban, háromhetesen azonban már egy speciális, nyomelemekben gazdag tápszert eszik. Eleinte csupán 20-30 mililiter tejet ivott, amit másfél óra alatt sikerült megitatni vele. Most, hogy felerősödött, a háromóránkénti 7 decis adagot nagyjából 20 másodperc alatt hörpinti fel.

Az etetési időszakot kivéve, a babonából egyelőre névtelen zsiráfborjú a négyfős Rothschild tenyészállománnyal együtt él, hiszen a kicsi jövőjét tekintve fontos, hogy ő is a csapat tagja lehet.

A Rothschild-zsiráfok (Giraffa camelopardalis rothschildi) a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapták nevüket. Eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonosak, ezért Uganda zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint 700 egyed él belőlük. A világ állatkertjeiben nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon, közülük öt a Nyíregyházi Állatparkban él. A most született borjú a hetedik Nyíregyházán született zsiráf.

Már jó étvágya van a Nyíregyházán született zsiráfborjúnak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # koronavírustérkép # baleset # helyhatósági2020 # SzatmárnémetiVSK # események # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: