2014-06-06 16:11:57• hírek • Szatmár.ro

Nyíregyházán lépett fel a Bartók Béla Egyesület vegyeskórusa

A Nemzeti Összetartozás Napján Nyíregyházán énekelt az egyesület kórusa.

"Amikor a Megyeház dísztermébe élő láncot alkotva bevonultunk a nyári eleganciában emlékező közösség sűrű sorai között - sötét ünnepi ruhánkba öltözve - kiváncsian méregettek bennünket, hogy ezek a győző oldaláról érkezve netalántán ünnepelnek, vagy csak egyszerűen gyászolnak. A kis Magyarországot és a környező győztes nagyvilágot ábrázoló térkép keleti oldalán helyezkedtünk el, hisz onnan jöttünk. Amikor felizzottak a „Kiáltó szó" első tőmondatai, elmúlt a nyári fáradtság, megélénkültek a tekintetek és úgy a „többség" mint a meghívott „kisebbség" is rögtön ráérzett, nem mindennapi élmény vár reájuk, mert kivételes művészi eszközökkel most fogják kimondani a megemlékezés legfontosabb gondolatait. És így is történt Nyíregyházán június 4-én" - írja beszámolójában Nagy Gy. Zoltán kórustag.

Szatmárnémetiben is előadják a műsort

Kós Károly író és Hencz József zeneszerző „Kiáltó szó" dramatikus kantáta narrátorra és vegyeskarra művét - amelyet Nyíregyházán nagy sikerrel adtak elő - a szatmárnémeti közönség is láthatja-hallhatja a közeljövőben. Ezúttal a Láncos templomban, június 15-én délelőtt 11 óra körül, közvetelnül a Szentháromság ünnepi istentisztelet után, a gyülekezet és lelkipásztora megtisztelő meghívására lépnek fel.

Bemutatásra kerül még Kós Károly-Jánosházy György-Hencz József „Apokrif zsoltár és parafrázis egy Budai Nagy Antal - jelenetre" és néhány vers Reményik Sándor Végvári versek ciklusából. Az előadás politikamentes, mindenkihez szól és a Nemzeti Összetartozás Napja rendezvénysorozat része. A műsorban fellép László Zita színművész, a Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület vegyeskórusa, Hencz József zeneszerző-karnagy.

A Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület kórusa Nyíregyházán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: