2014-12-04 17:58:38• hírek • Nagykároly.ro

Történetek Nagykárolyról

A Román Rádió kulturális adójának egy csoportja készített felvételeket Nagykárolyban. A csoportot Andreea Ionescu rádiós vezette. A műsor-összeállításokban Nagykárolyról és környékéről szóló beszélgetéseket készítettek. Mindezt pedig a város és vidékének népszerűsítése céljából.

Történetek Nagykárolyról (Poveștile despre Carei) elnevezéssel december 12-e és január 14-e között több adást is sugároznak, melyben a vidékünk kulturális idegenforgalmi potenciálját hirdetik. December 12-én például a Károlyi-kastély, a kastélykert és a lovarda népszerűsítéséről ejtenek szót, 15-én a panoptikumról és a Kaplonyban lévő ferences Szent Antal-templomról, illetőleg az ottani családi kriptáról.

17-én ismétcsak a kaplonyi római katolikus templomról beszélgetnek, mégpedig a kolostorbeli ferences könyvtárról. Ugyanebben az adásban szó esik majd a nagykárolyi magyar ajkú görög katolikus közösségről, illetőleg a károlyi ortodox templomokról. A 19-ei műsorban a nagykárolyi református és a római katolikus templomokról lesz szó. 22-én a károlyi Szent András görög katolikus templomról, a városházáról és a katonai emlékműről készített interjúkat lehet meghallgatni. 24-én a sváb hagyományokról, Mezőpetri községről beszélgetnek. Január 12-én és 14-én Márna és Ianculeşti móc telepesfalvakról ejtenek szót.

Az adásokat egyaránt 14.30 órai kezdettel sugározzák.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: