2014-05-07 16:19:27• hírek • Kocsis Zoltán

Többen már nem mennek át a PSD-be

Kedélyes hangulatú sajtótájékoztatót tartott szerda délután a Nemzeti Liberális Párt Szatmár megyei szervezetének vezetősége. A téma természetesen Ovidiu Silaghi, a megyei szervezet korábbi elnökének vasárnapi pártváltása volt, amikor bejelentette: kilép a liberális pártból és belép a Szociáldemokrata Pártba. Ezzel együtt ő lett a PSD jelöltje a részleges parlamenti választásokon, a liberálisok pedig jelölt nélkül maradtak.

„Mivel országos szinten felbomlott a USL, ez volt az egyetlen jogilag lehetséges út, hogy regionális szinten életben tartsuk a pártszövetséget. Nem szabad elfelednünk, hogy 2012-ben USL-ként nyertük el az emberek szavazatait, az elmúlt két évben pedig mindent együttműködve értünk el. Hogy országos szinten mi történt, az egy dolog. Helyi szinten viszont csak együttműködve tudjuk elérni, hogy a román emberek képviselve legyenek a döntéshozó szinteken", magyarázta a történteket Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács és egyben a PNL szatmárnémeti szervezetének elnöke.

A sajtótájékoztatón új minőségében, mint a Szatmár megyei PNL ideiglenes elnöke mutatkozhatott be Virgil Enatescu megyei tanácsos. Az ismert pszichiáter szerint nagyon fontos, hogy megőrizzék a PNL 130 éves szellemiségét és létét Szatmár megyében, mert az egyedüli jobb-közép párt Romániában. Enatescu enyhén bírálta a Ponta-kormányt, mondván „soha nem volt ennyi adó Romániában, mint most", majd kifejtette, miért van szüksége egymásra a PSD-nek és a PNL-nek. „Mi vagyunk a középút és az egyensúly: a szociáldemokraták képviselte szociális védelem mellett mi jelentjük a gazdasági fejlődést", hangoztatta Enatescu. Szerinte Szatmár éppen azért van lemaradva szomszédaitól, mert a liberálisok hiányoztak a megye vezetéséből.

Mind Stef, mind pedig Enatescu hangsúlyozták, a szatmári PNL teljes mellszélességgel támogatja Ovidiu Silaghit a 2-es számú választói körzetben, „ahová hazatér, hisz 2012-ben már elnyerte az emberek bizalmát." Mindketten kiemelték ugyanakkor: az európai parlamenti választásokon viszont a PNL-re szavazzanak a liberálisok.

A skizofrén helyzetet stílszerűen Enatescu doktor próbálta feloldani: „Biztos vagyok benne, hogy szíve mélyén Silaghi úr liberális maradt. Hogy milyen személyes okok miatt hagyta el a pártot, az az ő dolga. Mi arra kérjük a liberális szavazókat ebben a precedens nélküli helyzetben: a parlamenti választásokon szavazzanak az emberre, azaz Ovidiu Silaghira, az EP-választáson pedig a pártra, azaz a PNL-re".

A sajtótájékoztatón Stef határozottan kijelentette: sem ő, sem a jelenlévő Marcela Papici szatmárnémeti alpolgármester, sem egyetlen liberális polgármester sem követi Silaghit és nem hagyja el a Nemzeti Liberális Pártot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: