2012-12-28 20:18:37• hírek • Kocsis Zoltán

Több, mint hatezer petárdát foglaltak le pénteken

Több, mint hatezer petárdát foglaltak le pénteken Szatmár megyében a rendőrség és a csendőrség munkatársai: Szatmárnémetiben hatezret, Kisgércén pedig háromszázat.

A Szatmár Megyei Rendőrség Lőfegyverek, Robbanószerek és Veszélyes Anyagok Osztályának valamint a Szatmár Megyei Csendőrség munkatársainak közös akciója során napok óta ellenőrzik a megyeszékhely piacait. Pénteken a Szamos piacon pedig egy igazi nagy fogásra bukkantak!

A 34 éves, szatmárnémeti illetőségű Giani P. - nél nem kevesebb, mint hatezer petárdát találtak. A férfi a piacon próbálta eladni pirotechnikai eszközeit.

Szintén komolyabb mennyiségű pirotechnikai eszközre bukkantak a Kisgércei Körzeti Rendőrség munkatársai egy Iasi megyei férfinél. A 23 éves Lucian U. plüssállatokba rejtegette az eladni szánt háromszáz petárdáját.

Tekintve, hogy Romániában a petárdák, engedély nélküli pirotechnikai eszközök forgalmazása, eladása vagy birtoklása bűncselekménynek számít, a két férfi, aki ellen büntetőjogi eljárás indult, akár három hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: