2012-12-20 13:48:08• hírek • Kocsis Zoltán

Több ezer petárdát foglaltak le Tasnádon

A szerdai napon hat fiatal ellen indítottak büntetőjogi eljárást pirotechnikai eszközök birtoklása és árusítása miatt Szatmár megyében, a lefoglalt petárdák száma pedig meghaladja a négyezer darabot.

A Tasnádi Körzeti Rendőrség három esetben is eljárt, és négy fiatal ellen indított büntetőjogi eljárást. A tasnádszarvadi Catalin V.-ét tetten érték, amint petárdát árusított - noha ez Romániában tilos. Előbb 120 darabot találnak nála, ám a nyomozás során további háromezer darabra bukkantak. Ellene ugyanúgy eljárást indítottak, mint a tőle vásárló Daniel C. ellen.

Szintén a tasnádi rendőrség fülelte le az ugyancsak tasnádszarvadi Madalin P.-ét, aki a Facebook közösségi oldalon kínálta eladásra a pirotechnikai eszközöket - nála 187 petárdát találtak.

Végezetül 208 petárdát találtak a tasnádi rendőrök egy 16 éves pelei kamasznál.

Szintén jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt foglaltak le a Nagykárolyi Körzeti Rendőrség munkatársai is: két 15 éves kamasznál 120 illetve 110 robbanó petárdára leltek.

Mivel Romániában a petárda árusítása, birtoklása, használata még szilveszter környékén is szigorúan tilos, valamennyi érintett ellen büntetőjogi eljárást indítottak. Pirotechnikai eszközök illegális használata vagy árusítása három hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetést is maga után vonhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: