2009-06-28 13:10:20• hírek • Ferenczi Noémi

Több mint háromezren jelentkeztek

Június 18. és 25. között zajlott a középiskolába való jelentkezés. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint, több mint háromezer diák felvételizett.

Június 18. és 25. között kellett leadniuk jelenkezési űrlapjukat a diákoknak, melyben megjelölték, hogy melyik iskolában szeretnének továbbtanulni. A középiskolába való felvételi számítógépes elosztás alapján történik. A diákok az egységes félévi jegyek és az V-VIII. osztályos átlag alapján nyernek felvételt középiskolába. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint, összesen 3051 diák adta le jelentkezését. A környező megyékből összesen 25 diák jelentkezett, legtöbbjük Bihar, Szilágy és Máramaros megyéből. Az előző években is hasonló volt az érdeklődés a megyénkbeli középiskolák iránt.

A következő időszakban központosítják az adatokat, majd a tulajdonképpeni számítógépes leosztásra július 3-án kerül sor. Az adatok összesítése után derül ki, hogy milyen szakokon volt a túljelentkezés, melyik középiskola iránt a legnagyobb az érdeklődés.

Szatmár megyében idén összesen 3890 diák végezte el a nyolcadik osztályt. A diákoknak 3920 középiskolai helyre van esélyük felvételit nyerni.

Azok a diákok, akik az első leosztásban nem nyernek felvételt egyik iskolába sem, még van esélyük a második illetve harmadik leosztásnál, amikor az üresen maradt helyek betöltésére nyílik lehetőség.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: