2009-06-24 14:46:50• hírek • Ferenczi Noémi

Csütörtökön még lehet jelentkezni

Június 18. és 25. között zajlott a középiskolai felvételi. Ebben az időszakban tölthették ki a nyolcadik osztályt befejező diákok középiskolába való jelentkezési űrlapjukat. Az űrlapon a személyes adatok mellett a „kiszemelt" szak kódját kellett beírniuk a diákoknak.

A diákok legtöbb 21 kódot írhattak be. A kitöltött űrlapokat bevezetik a számítógépes adatbázisba, melyet a jelentkezési központban, majd a megyei tanfelügyelőségen, végül pedig a bukaresti központban összesítenek.

A leosztás szintén számítógépes rendszerben történik. A beírt kód és a jegy alapján besorolják valamelyik intézménybe a jelentkező diákokat, ahova július 6. és 16. között iratkozhat majd be a tanuló. Amennyiben nem nyert felvételit egyik általa megjelölt helyre sem, a második elosztásnál ismét próbálkozhat július 6. és 10. között valamint augusztus 1. és 12. között az üresen maradt helyekre.

A középiskolába való felvételizés idén is a hetedik és nyolcadik osztályban írt egységes félévi jegyek valamint a négy év átlagának középarányosából kiszámolt jegy alapján történik.

Bizonyos szakokon van kizáró jellegű vizsga, például teológia vagy intenzív nyelv szakon. Amennyiben a diák ezeknek a szakoknak a kódját írták be jelentkezéskor, de nem vett részt ezen a vizsgán, ki kell javítania jelentkezési lapját, vagyis más szakot kell megjelölnie helyette.

A számítógépes leosztás eredményeit július 4-én teszik közzé, majd kifüggesztik az adott diák volt és leendő iskolájában.

Szatmár megyében idén összesen 3890 diák végezte el a nyolcadik osztályt. A diákoknak 3920 középiskolai helyre van esélyük felvételit nyerni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: