2013-04-09 16:42:00• hírek • Kocsis Zoltán

Több, mint 170 millió euró értékű agrárpályázatot nyertek meg Szatmár megyében

A keddi találkozón Gabriel Les elmondta, Szatmár megyében egyetlen község van hátrányos helyzetű hegyvidéki adminisztratív övezetnek nyilvánítva: ez pedig nem más, mint Avasújfalu, azaz Certeze...

Szatmár megyében összesen 33 települést keres fel az Országos Vidékfejlesztési Program utazó tájékoztató karavánja. Célja, hogy a pályázati lehetőségekről, azok korrekt kivitelezéséről tájékoztassa az érdeklődőket és az érintetteket.

Április 9-én, kedden Szatmárnémetibe ért a karaván, ezt megelőzően viszont már járt Vámfaluban, Avasfelsőfaluban, Avasújfaluban, Bikszádon, Kányaházán, Érendréden és Szilágypérban, a megyeszékhely után pedig közvetlenül Aranyosmeggyesre tart útja.

Cosmin Gheorghe Bota, a Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség észak-nyugati régiójának igazgatója kijelentette, hogy 2013-ban a megnyert pályázatok korrekt, az előírásoknak megfelelő kivitelezésében kell segíteniük a pályázókat. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem mindig a legnagyobb összegű projekt megpályázása a célra vezető, mivel nagy összegű projekthez nagy önrész is szükségeltetik.

Veiszenbacher István, Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség Szatmár megyei kirendeltségének az aligazgatója elmondta, 2008 óta a megyében 1832 sikeres pályázatot adtak le 171,545 millió euró értékben. Ezek közül több, mint háromszáz már le is zárult, ezek értéke meghaladja a 41 millió eurót.

Országos viszonylatban 140.319 pályázatot adtak le 17,86 milliárd euró értékben. Ezek közül 68.163 szerződés köttetett meg 5,7 milliárd euró fejében - a teljes megpályázható összeg 10,9 milliárd euró. Pályázni lehet farmok fejlesztéséért, kisvállalkozások létrehozásáért és támogatásáért, turisztikai tevékenységek támogatásáért, erdősítésért illetve a fiatal farmerek támogatásáért.

Több Szatmár megyei polgármester is részt vett a találkozón

A szatmárnémeti találkozón Gabriel Les, Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség Szatmár megyei irodájának vezetője felhívta a farmerek figyelmét arra, hogy április 5-30. között adhatják le a támogatási igényt a juh- és kecsketenyésztők valamint, hogy a minisztérium jóváhagyta a 2012 negyedik negyedévének gázolaj-szubvencióját.

A Országos Vidékfejlesztési Program tájékoztató karavánjának következő állomásainak időpontjai: április 10. Piskolt és Mezőpetri, április 11. Tarsolc és Komorzán, április 16. Tasnádszántó és Érkávás, április 17. Szaniszló és Csomaköz, április 18. Kisgérce és Turc, április 23. Nagykároly és Mezőterem, április 24. Csanálos és Mezőfény, április 30. Túrterebes és Halmi, május 9. Egri és Mikola, május 10. Batiz és Lázári, április 17. Kismajtény és Kökényesd, április 18. pedig Sárközújlak és Avasújváros a cél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: