2014-09-30 17:41:01• hírek • Szatmár.ro

Több mint 16200 kisdiák kapott tanszercsomagot Szatmár megyében

A napokban kapják kézhez az előkészítős, illetve I-VIII. osztályos Szatmár megyei diákok a tanszercsomagokat, amelyekkel a tanügyminisztérium segíti a nehéz szociális helyzetben levő diákokat. A csomagokban különböző füzetek, írószerek találhatók.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőségnek 16.500 csomag, illetve az ennek megfelelő keretösszeg - 358.640 lej állt rendelkezésére. A tanév megkezdését követően sorra érkeztek az igénylések a tanfelügyelőséghez. Azok kérvényezhetnek tanszercsomagot, akik nappali tagozatra járnak és akik szociálisan hátrányos helyzetűek, azaz a családjukban az egy főre eső nettó kereset legtöbb fele az országos bruttó minimálbérnek.

Érkezett is kérés szép számmal a megye minden iskolájából, végül pedig 16.252 kérvényező diák részesült ilyen csomagban. Ezeknek a kiosztását a napokban kezdik majd meg az iskolák, a tanfelügyelőség raktárából ugyanis már a tanszercsomagok nagy részét magukhoz vették a különböző oktatási intézmények képviselői.

A Szatmár megyei előkészítő osztályosok közül 1817-en kapnak tanszercsomagot, az I. osztályosok közül 2504, a II-IV. osztályos kisiskolások közül pedig 4956-on kapnak tanszereket. Az V-VII. osztályosok közül 4887 diák felelt meg a követelményeknek, a VIII. osztályosok közül pedig 2086-an kapnak tanszer-segítséget.

Tanszercsomagokat kapnak a diákok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: