2013-09-06 12:49:50• hírek • Póti Orsolya

Tanszercsomagokkal könnyítették a tanévkezdést

A szatmári Máltai Segélyszervezet az idei tanévkezdés előtt is gondolt a rászoruló családokra: szeptember 6-án a szervezet önkéntesei 118 gyermeket láttak el tanszercsomagokkal.

Pénteken a reggeli órákban a szervezet önkéntesei a Pasztorációs Központ udvarától szállították ki a csomagokat a kedvezményezett családok gyermekeihez, azért, hogy ezzel is segítsék a rászoruló diákokat és családjaikat.

Sajnos sok család esetében ez a segítség az egyetlen megoldás ahhoz, hogy a gyermek elkezdhesse, vagy tovább folytathassa az iskolát. A Szatmári Máltai Segélyszervezet önkénteseinek idén összesen 118 olyan diákhoz sikerült tanszercsomagot eljuttatniuk, akik valamelyik szatmári általános vagy középiskolában tanulnak.

A csomagok összetétele korosztályonként változó volt, ugyanis a kisebbek számára a nekik szánt füzeteket, vízfestéket, gyurmát, rajztömböt vásároltak, míg a nagyobbak füzeteket, írószereket, tolltartókat kaptak.

„Minden évben megpróbáljuk segíteni a szervezetünknél nyilvántartott családok gyerekeit; a diákohoz eljutatott tanszercsomagokat pedig korosztályoknak megfelelően állítjuk össze" - nyilatkozta Pallai Kristóf, a szervezet vezetője.

Mint megtudtuk, a kiosztott tanszercsomagok összértéke 6.500 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: