2012-01-04 15:57:21• hírek • Szatmár.ro

Téli vakáció Csehországban

Ami Csehország síelésre alkalmas területeit illeti, valóban megérnek egy hosszabb vakációt, hiszen az Alpok népszerű területeihez képest az árak is kedvezőbbek. Egy melegen ajánlott tipp az Óriáshegy.

Az UNESCO által védett Óriás-hegység a legmagasabb és leglátogatottabb cseh hegység. Aki nem csak az alpinista helyeket szeretné látni, az Adlergebirge-ben jó helyen van. Az alpesi síelés után, itt közvetlenül áttérhet a sífutásra. Csehországban a táj szempontjából különösen figyelemfelkeltő síterep a Cseh-erdő.

Az Óriás-hegységben számtalan csodálatos síterület található. A Spindleruv Mlyn bizonyára egyike a legjelentősebbeknek. Itt található az ország legmagasabb hegye, a Schneeberg. A téli szezonban főképpen Lengyelországból, Németországból és Hollandiából érkeznek ide turisták. A terület minden évben több nemzetközi sportesemény szervezője, hiszen itt vannak a legjobb sípályák. A helység nem csak télen szórakoztató, nyáron is számos turistaúttal és mountainbike túrával csábít.

A Cseh-erdő sípályáinak központja Zelezna Ruda városa, amelytől nem messze található Spicak. A város a legjobb télisport lehetőségeket kínálja, de van itt vidámpark, gyerekpark, síiskola és még számtalan más szórakozási lehetőség. A városban a legkedvezőbb áron juthat szálláshoz.

Zelezna Ruda

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: