2012-07-12 18:23:19• hírek • Póti Orsolya

Tárlat nyílt a kányaházi alkotótábor munkáiból

Kányaházán rendezték meg a Szatmárnémeti „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum diákjainak alkotótáborát június 23-30. között. Az itt készített munkákból nyílt kiállítás csütörtök délután.

Július 12-én festmény-, rajz- és fotókiállítás nyílt a Vécsey-ház földszinti termeiben. Az érdeklődők a szatmári művészeti líceum festészet, rajz és építészet szakos diákjainak alkotásait tekinthetik meg: azokat a munkákat, amelyeket a diákok az elmúlt hónapban szervezett alkotótáborban készítettek.

Az idei alkotótábort egy, a Rotari Club és a Lions Club által szervezett jótékonysági koncert révén sikerült megrendeznie a tanintézménynek. A támogatásért a klubok képviselőinek a kiállításmegnyitó keretében mondott köszönetet az iskola igazgatója, Sabo Marcel és a diákokat kísérő tanárok: Király Gabriella, Révész Csaba, Scripor Lola és Sabou-Trifu Lucian.

A kiállítást Felicia Grigorescu, a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegének vezetője nyitotta meg, aki elsősorban gratulált a tábor sikeréhez, majd az alkotótáborok fontosságáról beszélt.

A június 23-30. között zajló rendezvényen összesen húsz IX., X. és XI. osztályt végzett diák vett részt, akik a tábor keretében festményeket, rajzokat és fotóművészeti alkotásokat készítettek. A nézelődők többnyire tájképeket csodálhatnak, de akadnak csendéletek és portrék is a munkák között.

„A tábor célja az volt, hogy kivigyük a diákokat a műhely falai közül, és megismertessük velük a szabadban való alkotás örömét" - mondta el Lola Scripor festészet tanárnő. A kiállításmegnyitót Izabela Voropciuc, Manfrédi Annamária zongoratanárnő diákjának produkciója zárta. A IV. osztályba készülő kislány Chopin-darabokkal örvendeztette meg a közönséget.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: