2012-06-21 16:31:44• hírek • Szatmár.ro

Magyarországi művészek alkotásaiból nyílt kiállítás

Fejér Imre, Nagy Ágnes, Tószegi Erika alkotásai tekinthetők meg a Megyei Tanács galériájában.

A Szatmári Képzőművészek Egyesületének szervezésében újabb kiállításmegnyitóra került sor a Szatmár Megyei Tanács galériájában. Ez alkalommal három magyarországi, hajdúnánási alkotó - Fejér Imre, Nagy Ágnes, Tószegi Erika - műveivel ismerkedhetünk meg augusztus 15-ig. A kiállításmegnyitót a Szatmári Művészeti Iskola diákjainak zenés-verses előadfásai tették színesebbé. Fellépett: Bócsi Dorottya, Komáromi Bettina, Koncz Kriszta, Lukács Abigél és Tóth Rudolf.

Fejér Imre 1960-ban született Hajdúnánáson. Két évtizede a színek hangulata ragadta meg. Színes eszközökkel (pasztell, színes ceruza, olajpasztell) igyekszik a fény-árnyék hatásokat érzékeltetni. Kedvenc témái a városszéli házak, utcák, a síkság világa, ódon kertek, a Tisza-menti párás színek megvillantásai.

Nagy Ágnes 1963-ban született, Hajdúnánáson. 1996-ban jelentkezett először önálló kiállítással (olajképekkel és grafikákkal). Témái szerteágazóak. A természet és az épített környezet szépségei ugyanúgy hatnak rá, mint egy emberi arc vagy egy vers mondanivalója. Utóbbi években a népi motívumvilág feldolgozása és a néptánc adta lendület kifejezése is izgatja. A technikai eljárásokban is szereti a sokféleséget: tus, ceruza, pasztell, viaszkarc, akvarell, olaj, mindemellett a rég megtanult viaszos batikot alkalmazza előszeretettel. Művészeti tevékenységében elkalandozik a fotózás, a televíziózás, a rajzfilmezés felé is.

Urgyánné Tószegi Erika - 1965-ben született Nyíregyházán. Szellemi mesterének Monet-t tartja, kinek munkái nagy hatást gyakoroltak festészetére. Az olajfestményei látványközpontúak, a tájfestészet hagyományait, és az impresszionista jegyeket tükröznek magukon. A tűzzománccal már több mint tizenkét évvel ezelőtt ismerkedett meg. Ezt  a művészeti ágat a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Gimnáziumban tíz éve tanítja, szakkör formájában. Tanítványai több megyei, területi és országos elismerést tudhatnak magukénak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: