2009-12-08 20:03:16• hírek • Szatmar.ro

Gyenge játék is győzelmet ért

Pontszegény meccsen a VSK 56-42-re győzött az ifikkel kiálló Kolozsvár otthonában.

Borítékolható volt a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda- csapatának kolozsvári győzelme és az is biztos volt a találkozó előtt, hogy a tavalyi bronzérmesnek nincs szüksége százszázalékos teljesítményre a két pont begyűjtéséhez. Úgy tűnik azonban, a lányok is úgy gondolták, elég a tutit hozni a győzelemhez. Elég is volt, ám az 56-42-es győzelem igazából nem túl hízelgő a VSK-ra nézve.

A találkozót érdekes közjáték előzte meg: mindkét csapat pirosban melegített, így végül a hazaiak gyorsan szereztek egy kék felszerelést egy helyi kosársulitól, így abban léptek pályára.

A szatmáriak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, négy perc után már 10-0 arányban vezettek, az U-nak hét perc kellett az első kosár megszerzéséhez. Ezt követően az eredményjelző beállt egy tíz pont körüli különbségre, ami csak a harmadik negyed közepén változott meg kissé. Ekkor a hazaiak feljöttek 37-30-ra, így Dan Fleseriu edző úgy gondolta, itt az ideje kikérni az első (és utolsó) időt. Ez hatott, a VSK kissé összeszedte magát és végül 56-42-re nyerni tudott.

A szatmáriak két legjobbja az egykoron a Kolozsvárban is megforduló Claudia Pop valamint Adriana Pricop volt: előző 22 pontig jutott, utóbbi pedig dupla-duplát (12 pont, 11 lepattanó) ért el.

A győzelem ellenére a szakvezetés enyhén szólva sem volt megelégedve a VSK teljesítményével, a meccs után Éles Péter menedzser csalódottan értékelte a lányok produktumát: „Ügyesen titkoltuk ma, hogy tudunk kosarazni".

A VSK-ra csütörtökön egy másik nem túl veretes ellenfél vár a Brassó személyében, remélhetőleg hazai pályán a lányok többet beleadnak majd annál, mint amennyi feltétlenül szükséges.

Kolozsvári U-Szatmárnémeti CSM 42:56 (8:16, 10:14, 17:14, 7:12)
Szatmárnémeti:
Pricop 12 (2x3), Cl. Pop 22, Nemes 2, Ivan 7, Pavel 3
Cserék: Povilonyte 10, Drăgoescu, Vértes

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: