2010-02-23 11:32:17• hírek • Szatmar.ro

Cacaóval várják a Barcelonát

A címvédő Stuttgartban kezdi a BL-tavaszt, a Bordeaux Athénba látogat.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek új lebonyolítása szerint ezen a héten kerül sor az második négy meccsre, ebből pedig kettőt kedden rendeznek. A legnagyobb figyelem természetesen a címvédő Barcelona stuttgarti fellépését övezi, de az Olympiakosz - Bordeaux találkozó is érdekesnek ígérkezik.

A Stuttgart szurkolói vélhetően nem repdestek örömükben, amikor tavaly december elején a Barcelonát sodorta útjukba Fortuna, na meg a sorsolás. Bár egy ilyen kaliberű csapattal játszani mindig nagy élmény, de a svábok úgy voltak vele: ők ráértek volna egy-két körrel később is. Christian Gross akkor még nem tudta, hogy ez őt is érinteni fogja, azóta azonban már ő irányítja a csapatot, amelytől elsősorban odaadást és koncentrációt kér.

„Nagyon örülünk a két meccsnek. Tisztában vagyunk vele, hogy a világ legjobb csapatával találkozunk és emiatt mindent bele kell adnunk, olyan teljesítményt kell nyújtanunk, amilyenre talán nem is sejtjük, hogy képesek vagyunk. Nagyon figyelnünk kell, főleg amíg nálunk van a labda, mert amint azt elveszítjük, a Barcelona olyan gyorsan képes átkapcsolni támadásba, mint senki más. Nincs veszíteni valónk, ezért bátran kell játszanunk", mondta a svájci szakember. A Basel korábbi trénere azt is elárulta, hogy beszélt játékosával, Alexander Hlebbel, aki a Barcelona kölcsönjátékosaként szerepel (ismét) a Stuttgartban.

Udvariasságokban természetesen Pep Guardiola sem maradt el: „Vigyáznunk kell, mert sok csapat került már bajba amiatt, mert rosszul értelmezte esélyességét. A Stuttgart egy remek csapat, német erkölcsökkel, amely sokat változott Gross érkezése óta. De ahogy játékosaimat ismerem, nem kell attól tartanom, hogy félvállról vennék az ellenfelet", mondta a katalán mester.

Tartania kell viszont Jeronimo Maria Barreto Claudemir da Silvától, azaz Cacautól: a brazil születésű, de immár német válogatott csatár ugyanis a hét végén négy gólt rúgott a Köln ellen, kedden pedig ennek fele is komoly erőfeszítésre késztetné a katalánokat. Szombati teljesítményévél Cacau vélhetően ki is szorítja a kezdőből a román Maricát, mivel Pogrebnyak helye biztosnak tűnik a támadósorban.


Cacau négyet vágott a hétvégén
Cacau négyet vágott a hétvégén


Ami a hiányzókat illeti, a Stuttgart áll jobban, mivel sem Lanig, sem Boka nem számít alapembernek, míg a túloldalon Keita és Abidal igen, ráadásul Ibrahimovic, Xavi és Alves játéka is kérdéses.

A nap másik meccsén a francia bajnok és jelenleg is listavezető Bordeaux a görög sorozatbajnok Olympiakoszhoz látogat. A gallok remek csoportkört produkáltak, mindössze egy döntetlen csúszott be, két kapott góljuk közül egyik öngól volt. Ezzel szemben a görögöknél Bozsidar Bandovics már a harmadik edző az idén, igaz, a csapat ezzel együtt eljutott a nyolcaddöntőkig, a bajnokságban pedig csak két pont a hátránya a Panathinaikosz mögött.

Az Oly az utóbbi időben nem nagyon bírt a francia csapatokkal, ám a fantasztikus hangulatot teremtő hazai közönsége előtt bármire képes lehet a gárda, amelynél Diego és Dudu nem hadra fogható. Laurent Blanc ezzel szemben komolyabb problémákkal küszködik, hisz mindamellett, hogy a csapatkapitány Diarra sérült, egy másik védekező középpályás, Plasil játéka is kérdéses, így Fernandóra marad Derbyshire és Lualua támadásainak korai megfékezése.

Végezetül említsük még meg, hogy kedden egy Európa-liga találkozóra is sor kerül: a Benfica a Herthát fogadja. A portugálok Berlinben döntetlent értek el, a bajnokságban is remek formában teljesítenek, így esélyesként várják a Bundesligában a bennmaradásért küzdő német gárdát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: