2010-02-22 11:49:31• hírek • Szatmar.ro

Liverpoolban kapott ki a ManU

Kettős Liverpool - Manchester derbi Angliában, Gera jó formában, vége a Bayern sorozatának.

A német Bundesliga 23. fordulójában véget ért a Bayern München 13 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozata: a bajor rangadón a müncheniek Nürnbergben hagytak két pontot. Pedig a rekordbajnok fölényben játszott, Müller góljával meg is szerezte a vezetést, ám a szünet után Gündogan egyenlíteni tudott.

Nem tudta kihasználni vetélytársa botlását a listavezető Leverkusen, amely Brémában ikszelt: hiába szereztek vezetést a vendégek Derdiyok és Kroos révén, a hazaiak Pizarro és Mertesacker góljaival mindkétszer kiegyenlítettek - utóbbi a 92. percben esett. Ennél is rosszabbul járt a Schalke, amely a címvédő Wolfsburg otthonában kapott ki. Pedig Kurányi révén ők jutottak előnyhöz, de a második félidő derekán Grafite hét percen belül duplázott, így a „farkasok" örülhettek.

Külön ki kell emelni a Stuttgart és Cacau teljesítményét: a svábok ötöt rúgtak Kölnben, ebből a brazilból lett német csatár négyet vállalt! Megszerezte idénybeli harmadik győzelmét a Hertha, a fővárosiak a Hannover után (oda-vissza) a Freiburgot tudták legyőzni, így reménykedhetnek a bennmaradásban, míg a feketeerdő-beliek egyre nagyobb bajban vannak.

A tabella élén nem történt változás, továbbra is a Bayer és a Bayern vezet 49 ponttal, őket a Schalke (45) és a Hamburg (40) követi.

Eredmények:
Hoffenheim - Mönchengladbach 2-2
Nürnberg - Bayern München 1-1
Köln - Stuttgart 1-5
Dortmund - Hannover 4-1
Hamburg - Frankfurt 0-0
Mainz - Bochum 0-0 (a hazaiaknál Szalai a 67. percben állt be)
Freiburg - Hertha 0-3 (a vendégeknél Dárdai a 86. percben állt be)
Wolfsburg - Schalke 2-1
Werder Bremen - Leverkusen 2-2

Ismét botlott a Manchester United

A hétvégén kettős Manchester - Liverpool rangadót rendeztek az angol Premier League-ben, amiből egyértelműen utóbbiak jöttek ki jobban. Mivel a Liverpool egy eseménytelen meccsen gól nélküli döntetlent ért el a Manchester City otthonában, ezzel nem is foglalkozunk tovább. Jóval több izgalmat és gólt hozott viszont a másik összecsapás, amelyen a United Berbatov góljával már a 16. percben vezetést szerzett az Everton otthonában. A hazaiak azonban nem bánkódtak sokáig, Biljaletgyinov (fotó) ugyanis három perccel később egyenlített. A folytatásban egyik gárda sem méricskélte a kilométereket és a helyzeteken, pörgött a meccs rendesen, de gólt, sőt gólokat csak az Everton szerzett, ráadásul két fiatal játékos révén: a 76. percben Gosling, a 90.ben pedig Rodwell volt eredményes.

A ManU. botlását kihasználta a Chelsea és az Arsenal: előbbi Drogba duplájával verte a Wolverhamptont, míg az Arsenal Bendtner és Fabregas találataival múlta fölül a Sunderlandet. Továbbra is remek formában futballozik Gera Zoltán a Fulhamben: előbb az ő gólpasszából egyenlített Duff a Birmingham ellen, majd a magyar játékos által kiharcolt szabadrúgást Zamora vágta a kapuba, ezzel pedig a londoniak otthon tartották a három pontot.

A tabella élén a Chelsea (61 pont) ismét ellépett a címvédő Manchester Unitedtől (57), velük csak az Arsenal tudja tartani a lépést (57), míg a negyedik helyért a Tottenham , a ManCity (egyaránt 46) valamint a Liverpool és az Aston Villa (45) folytat vérre menő küzdelmet.

Eredmények:

Everton - Manchester United 3-1
Arsenal - Sunderland 2-0
West Ham - Hull 3-0
Wolverhampton - Chelsea 0-2
Portsmouth - Stoke 1-2
Blackburn - Bolton 3-0
Aston Villa - Burnley 5-2
Fulham - Birmingham 2-1
Manchester City - Liverpool 0-0
Wigan - Tottenham 0-3

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: