2014-06-18 17:37:06• hírek • Szatmár.ro

Szombaton Szatmárnémetiben lép fel Geszti Péter és zenekara

Geszti és a Gringó sztár a Szatmár Megye Napjain június 21-én lép fel 21 órától a nagyszínpadon.

Geszti Péter a legendás Rapülők és a Jazz+Az után 2011-ben egy újabb, friss zenei formációt hozott össze. Péter és két gyönyörű hangú énekesnője - Gereben Zita és Sapszon Orsolya - mellett további profi zenészek alkotják a Gringo Sztár zenekart. Az együttes egyfajta „kozmopuritán" popzenét játszik, ami reggae, jazz, rap, pop, elektronikus zene, ska és balkáni népzene egyvelegéből áll össze.

A dalok így sokszínűek, egy valami mégis közös bennük: a vidám, nyári hangulatú dallamok és a fülbemászó „gesztisen" komoly mondanivalót rejtő szövegek. Az együttes névválasztását Geszti Péter két okkal indokolja: "Egyrészt természetesen felidézi az általam tisztelt világhírű Beatles dobos (Ringo Starr) nevét, másrészt ami talán ennél is fontosabb, azt is jelzi, hogy visszavándoroltam a zene világába, tudniillik a gringo szó spanyol- portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent."

A Gringo Sztár zenei vezetője és zeneszerzője Erdélyi Péter, aki billentyűsként együtt dolgozott Geszti Péterrel a Jazz+Az-ban is. De más szerzők, mint például a Balkan Fanatik is szerzett néhány dalt a csapat albumára. A két énekesnő, Gereben Zita és Sapszon Orsolya fiatal koruk ellenére már számos neves előadóval zenélhettek együtt. A zenekar felállításában Fekete Kovács Kornél is segédkezett, aki a Jazz+Az-ban is anno tevékenyen részt vállalt.

Geszti Péter és zenekara június 21-én 21 órai kezdettel egy másfél órás koncerttel lepi meg a szatmári közönséget az új városközpontban felállított színpadon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: