2011-10-25 13:47:26• hírek • Póti Orsolya

Színt hoznak az őszbe művészeink

Szatmárnémetiben már nagy hagyománynak örvend az Őszi Fesztivál, mely a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete és a Szatmári Művészeti Iskola szervezésében jön létre. Október 27-én zene és képzőművészet fonódik össze több klasszikus zenei darab és számos képzőművészeti alkotás bemutatása révén.

Az Őszi Fesztiválnak csütörtökön 15 órától a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériája ad otthont, amelynek falait több mint harminc szatmári képzőművész alkotásai borítják majd. A kiállítóművészek a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének tagjai.

Az érdeklődők többek között olyan alkotók munkáit csodálhatják meg, mint Belánszky-Demkó Beáta, Benkő László, Dan Gheorghe, Deák János, Dulányi Ági, Fóris József Gergely Csaba, Kótér László, Lakatos Miklós, Makai József, Moldovan Cristina, Nyárádi Enikő, Pastor Mihaela, Podolyák Vilmos, Portik Sándor, Reisz Tamás, Szekeres Szabolcs, Szodoray-Parádi Hajnalka, Talpos Erzsébet, Tent Aurel, Tillinger István, Vénig László, Vidami Klára.

Az egyesület ifjúsági szárnyának tagjai közül többek között Bokor Levente, Chereches Alexandra ,Jenei Gréta, Nicoara Stefania és Pop Stefania mutatják be munkáikat.

„Az Őszi Fesztivál keretében szervezett kiállításunk nem lesz tematikus, de a kiállítók legújabb műveit - az idén készült alkotásait - foglalja majd össze. A közönség ezúttal festményeket, fotókat, grafikákat, tusrajzokat, szobrászati alkotásokat és velencei maszkokat csodálhat meg miközben a Szatmári Művészeti Iskola diákjainak zenés összeállítását hallgathatja." - mondta el Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete elnöke a szatmár.ro-nak.

A Szatmári Művészeti Iskola diákjainak előadásáról Varga Mária, az intézmény sajtóreferense nyilatkozott portálunknak. „A fesztiválon tíz balerina műsora lesz látható, majd négy zongorista és két gitáros lép fel klasszikus darabokkal. Elhangzanak többek között Boccherini, Musolvski és Bertini darabok, de Sugár Rezső négykezes gyermekjátéka is felcsendül." - mondta el Varga.

A tavalyi fesztivál is nagy sikernek örvendettA tavalyi fesztivál is nagy sikernek örvendett

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: