2010-11-25 16:06:13• hírek • Póti Orsolya

Fesztivállal kezdődött a tél

Jó hangulatú téli fesztiválra került sor a Szatmár Megyei Tanács Galériájában. A rendezvényen a Református Gimnázium gyermekkórusa, a N. Steinhardt Ortodox Gimnázium kórusa, valamint a művészeti iskola diákjai szolgáltatták a zenét, a csodálni való alkotásokat pedig az Alkotóház Képzőművészek Egyesületének tagjai és az ortodox gimnázium diákjai biztosították.

A Szatmári Művészi Iskola Napjai közé egy fesztiválhangulatú rendezvényt is csempésztek a szervezők. A rendezvénysorozat keretén belül szervezett sok művészeti jellegű programot egy újabb követte, hiszen a november 25-i Téli Fesztiválból sem maradhatott ki a zene és képzőművészet.

A csütörtöki rendezvényen kiállítottak a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének tagjai és a „N. Steinhardt" Ortodox Gimnázium ikonfestő körének tagjai. Hütter Dóra és Varga Zsuzsanna közreműködésével csodálatos klasszikus darabok csendültek fel, valamint a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusa és a „N. Steinhardt" Ortodox Gimnázium kórusának ünnepi dalaitól zengett a Megyei Tanács Galériája.

A rendezvényen többek között felszólalt Deac Mircea, a Szatmári Művészeti Iskola igazgatója, Adrian Stef alelnök, Szilágyi Éva, a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatónője és Gergely Csaba az Alkotóház egyesületének elnöke.

Szilágyi Éva igazgatónő a szeretetről készített leltárt, amelyben a legönzetlenebb az Atya és Krisztus szeretete, valamint a szülői szeretet. „Ahol szeretet van nem férkőzhet be semmi olyan, ami szétszakíthatná ezt az erős érzést, de ahol hiányzik a szeretet nem lesz teljes az ünnep. Öltöztessük fel lelkünket szeretettel, hogy legyen szép a közeledő ünnepek minden pillanata" - üzeni az igazgatónő.




Fellépett a "Nicolae Steinhardt" Ortodox Teológia Gimnázium kórusa és a Református Gimnázium gyerekkórusa


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: