2012-03-07 16:21:58• hírek • Póti Orsolya

Szép eredményekkel tértek haza a művészetis diákok

A nagybányai olimpiász első díjazottja Stier Alexa zongora szakos diák, Manfrédi Annamária zongoratanárnő diákja  lett.
A nagybányai olimpiász első díjazottja Stier Alexa zongora szakos diák, Manfrédi Annamária zongoratanárnő diákja lett.

Márciustól számos zongora és egyéb művészeti vetélkedőre kapnak meghívást a Szatmárnémeti „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum diákjai. A legelső megmérettetésre Nagybányán került sor március 1-3. között. Ennek eredményéről és a további vetélkedőkről számolt be a líceum vezetősége szerdai sajtótájékoztatójuk keretében.

A 2011/2012-es tanév első felében a Szatmárnémeti „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum tanárai számos versenyre készítették fel a diákokat mind a zene, mind a képzőművészeti szakokon. A felkészítés és a felkészülés a továbbiakban is zajlik, hiszen márciustól kezdődnek a nagy különféle vetélkedők, olimpiászok.

„Bár a versenyek részvételi díja nem kevés, az iskola vezetősége igyekszik mindig előteremteni az összeget, ugyanis fontosnak tartja a diákok más tehetséges diákokkal való megmérettetését." - nyilatkozta Sabo Marcel, az iskola igazgatója.

Március 1-3. között került sor Nagybányán a megyei szakaszú olimpiászra, melynek keretében különféle hangszeren játszó diákok mutatták meg tehetségüket. A szatmári líceumot hét diák képviselte, és szinte mind a heten kitűnő eredményekkel tértek haza.

Az első díjat Stier Alexa zongora szakos diák, Manfrédi Annamária diákja nyerte, második lett From Covaci Lucian - hegedű, Cuzdriorean Rodica tanárnő diákja, és harmadik helyezést értek el a következő diákok: Voropciuc Izabela (felkészítőtanár: Manférdi Annamária zongoratanárnő), Ursei David (felkészítőtanár: Kovács Emőke hegedűtanárnő), Higyed János-Bence (felkészítőtanár: Lutai Alexandru trombitatanár). Dicséretben részesült Opre Teodora, akit Bartha Gyöngyi hegedűtanárnő készített fel és Muresan Emanuel ütőhangszeres produkciójáért.



A díjak kiosztása után a tanév végéig megrendezésre kerülő vetélkedőkről Manfrédi Annamária aligazgatónő számolt be a sajtó képviselőinek.

„A művészeti vetélkedők száma évről évre nő, és egyre több felkészült diák vesz részt ezeken. Számunkra is fontos egy-egy ilyen megmérettetés, hiszen új tapasztalatokkal, új ismeretekkel térünk haza - még ha kimerítő is." - mondta el Manfrédi.

Az elmúlt hétvégi olimpiász országos szakaszát a III-VIII. osztályos diákok számára Ploiesten szervezik meg április 5-7. között, IX-XII. osztályos diákok számára pedig Bukarestben április 2-5. között. Március 22-24 között kerül sor a „Johann Sebastian Bach" Fesztiválra Kolozsváron, 23-25-ike között pedig a Craiova Piano Nemzetközi Zongoraversenyt tartják meg.

Zongoraversenyek lesznek még Nagyváradon, Tulceaban, Bukarestben és Nagyszebenben, de április 23-24. között megrendezésre kerül az első Nemzetközi „Fr. Chopin" Zongoraverseny Lengyelországban, amelyen kétségkívül képviselteti magát a szatmári líceum is.

„A lengyelországi zongoraversenyre már elkezdtük a felkészülést. A zongora szakos diákok közül eddig öt tanulóra esett a választás, de reméljük sikerül még több diákot felkészítenünk erre a nívós versenyre." - magyarázta Manfrédi.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: