2012-02-06 17:21:57• hírek • Póti Orsolya

Brahms-szonáták az Aurae duó előadásában

Különleges koncertnek ad otthont február 9-én az „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum díszterme. Az Aurae, brácsa és zongora duó - Liviu Dan Cernat és Ovidiu Parjol - Johannes Brahms-koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

A  „Dinu Lipatti" Filharmónia szervezésében Brahms-estre kerül sor csütörtökön 18.30 órától a szatmárnémeti művészeti líceum „Jean Monet" dísztermében. Ez alkalommal a 2008-ban alakult, gyulafehérvári Aurae duó előadásában hallgathatnak Brahms-szonátákat az érdeklődők.

A duó Ovidiu Parjol zongoraművész és Liviu Cernat brácsaművész kezdeményezésére alakult, akik az elmúlt évek során számos kulturális eseményt tettek hangulatosabbá, színvonalasabbá koncertjeikkel. A duó három lemezt is kiadott. A két zenész főként olyan nagy romantikus és modern zeneszerzők műveit dolgozta fel, mint Brahms, Schubert, Schumann, Enescu és Bruch.

Néhány szót az eladókról: Livu Cernat a középiskola elvégzése után a londoni zeneakadémián folytatta tanulmányait Jamus Sleigh és Yuko Inoue irányítása alatt, majd a Kolozsvári „Gheorghe Dima" Zeneakadémián szerzett diplomát. Több hazai és nemzetközi brácsaverseny díjazottja, valamint számos mesterkurzus hallgatója volt. Jelen pillanatban a gyulafehérvári Zene- és Képzőművészeti Líceum tanára, de tanári tevékenysége mellett, mélyen kiveszi részét a kulturális programokból.

Ovidiu Parjol a bukaresti „Dinu Lipatti" Líceumban végezte középiskolai tanulmányait, majd a Brassói „Transilvania" Egyetem zongora szakát látogatta. Olyan neves zongoraművészektől tanult, mint Mihai Ungureanu, Walter Krafft, Horia Mihail, Kenneth Boulton és még sorolhatnánk.

Számos hangverseny és zenefesztivál meghívottja, együttműködik a brassói és a ploiesti filharmónia zenekarával, de adott már koncertet a marosvásárhelyi és a valcea-i filharmóniában is. Jelen pillanatban ő is a gyulafehérvári zene- és művészeti líceum tanára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: