2011-08-02 14:22:35• hírek • Kocsis Zoltán

Szederre fel!

Bár sokak szerint idén (egyelőre) elmaradt a nyár, a naptárra nézve azzal a helyzettel konfrontálódunk, hogy bizony már az utolsó nyári hónap is megkezdődött. Ez sok egyéb következmény mellett azzal is jár, hogy érnek az erdei gyümölcsök, az Erdőgazdasági Hivatal pedig idén is meghirdeti a betakarító akcióját.

Július 3.-tól, azaz szerdától bárki, aki némi kiegészítő jövedelemre vágyik, nyakába veheti az erdőt, kezdetét veszi ugyanis a szederszedés. Sorin Osan Berinde, a Szatmár megyei Prefektúra romaügyekkel foglalkozó munkatársa elmondta, hogy valamennyi roma szervezettel felvette a kapcsolatot és értesítette őket erről a lehetőségről.

Ezzel együtt természetesen bárki elindulhat szedret szedni, amennyiben korábban jelentkezett az Erdőgazdasági Hivatal helyi képviselőinél. Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy csakis az állami erdőkben szabad gyümölcsöt szedni, a privátokban értelemszerűen nem.

Egy kilogramm szederért 1,8 lejt fizet majd a hivatal, a termést pedig a Felsőboldádon, Sárközújlakon, Lajosvölgyön és Felsőberekszón kialakított átvevőpontok egyikén lehet majd leadni.

Az erdei gyümölcsök begyűjtése azonban nem merül ki csak a szederben: amint az leérik, a csipkebogyó, az erdei gomba végezetül pedig a kökény lesz a célpont.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: