2011-08-25 12:32:27• hírek • Szatmár.ro

Széchenyi megemlékezés lesz Kőszegremetén

Szatmár Megye Tanácsa, az Országos Széchenyi Kör, az RMDSZ Szatmár megyei szervezete, Avasújváros Község Tanácsa, Kőszegremete Református Egyházközség közös szervezésében kerül sor idén a kárpát-medencei Széchenyi emlékünnepségre, melynek helyszíne Kőszegremete lesz, szeptember 3-án.

A gróf Széchenyi István születésének 220. évfordulója alkalmából szeptember 3-án, szombaton tartandó ünnepi program 11 órakor ünnepi istentisztelettel veszi kezdetét a helyi református templomban, ahol igét hirdet Sziszik József lelkipásztor. Ezt követően a résztvevők elzarándokolnak a faluhoz közel eső, 1861-ben emelt Széchenyi emlékoszlophoz, itt lesz az ünnepi megemlékezés és itt mondanak beszédet a meghívott vendégek is.

A felkért szónokok között van Kelemen Hunor művelődési miniszter, Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár -Bereg Megyei Önkormányzat elnöke, Rubovszky András, a budapesti Széchenyi Társaság főtitkára, Szilágyi Mátyás kolozsvári főkonzul, Péchy Mária, az Országos Széchenyi Kör elnöke.

A beszédeket koszorúzás követi, majd 16 órától kultúrműsor lesz látható a Templom-utcában. Fellép a szatmárnémeti Bartók Béla Népi Együttes és szólistái, valamint az avasújvárosi Bokréta tánccsoport. Nagyanyámtól -apámtól tanultam címmel külön díjazott dalverseny lesz a legkisebbeknek. A kőszegremetei ünnepet utcabál és tűzijáték zárja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: