2016-06-03 14:10:53• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári valóság: két szavazóház állapota sem felelt meg

Hajrájához érkeztek a vasárnapi helyhatósági választások előkészületei. A szavazólapok, a pecsétek útban vannak a rendeltetési helyük felé, a szavazófülkék állnak a megye 334 szavazóházában. Ezek előkészítése azonban nem ment mindenütt zökkenőmentesen.

Volt ugyanis olyan település, ahol két szavazóházat is el kellett költöztetni. Szokondon olyan rossz állapotban voltak a szavazásra kijelölt helyiségek, hogy a prefektúra döntése értelmében ezeknek új helyet kellett keresni.

A választásokkal kapcsolatos további érdekesség, hogy kilenc olyan község is van, ahol a lakosság számának változása következtében megváltozott a leendő tanács tagjainak száma. Ákoson, Kányaházán, Halmiban, Hadadon, Szatmárpálfalván, Sződemeteren, Tartolcon és Vetésen nőtt az önkormányzati képviselők száma az előző mandátumhoz képest, míg Csanáloson 11-ről 9-re csökkent.

Noha a választásokig még két nap van hátra, máris van két olyan község, ahol tudni lehet, ki lesz a polgármester: Mezőpetriben és Vámfaluban ugyanis mindössze egy jelölt száll harcba a tisztségért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: