2016-06-03 12:34:30• hírek • Választási hirdetés

Akinek fontos Kolcs község jövője, az vasárnap menjen el szavazni!

Több más országgal ellentétben Romániában nem kötelező a választásokon való részvétel. Mivel a törvény betűje nem kötelez, a részvételi arányok sajnálatos módon csökkenőben vannak. Sokan nem tartják fontosnak a részvételt. Talán ki is ábrándultak már belőle. Pedig a választásokon részt venni nem csak kötelességünk, de felelősségünk is!

Talán sokan pont ezt a felelősséget nem merik felvállalni. A legnagyobb bátorság azonban mindig a változáshoz kell. Igaz ez a mindennapokra és a politikára egyaránt! A kérdés már csak az, Kolcs községben van-e bátorságunk váltani? Egyáltalán, szükséges-e a váltás?

Talán vannak olyanok, akik úgy érzik, Kolcs községben minden rendben van, jó irányba haladnak a dolgok, jó irányba halad a község. Talán úgy gondolhatják, hogy ezt az utat kell folytatni a következő 4, 8 vagy 12 évben is.

De tényleg jól van az, hogy düledezik az egykoron orvosi rendelőnek otthont adó kúria? Hogy az egykoron a szakembereknek otthonaként elképzelt tömbház omlik össze? Jól van-e, hogy a mezei utak állapotán évek óta nem javított senki? Jól van-e, hogy járdákon nem lehet végigtolni egy babakocsit? Hogy a közvilágítás elavult? Jól van-e, hogy a megyei tanács szerint Kolcs község csak 35. a legjobban gazdálkodó községek között?

De ne csak a negatívumokról beszéljünk! Őszinte örömmel tölt el, hogy bemutatott programom több pontját is viszontláttam néhány nappal később riválisom ígéretei között. Örülök, mert ez azt jelenti, hogy reálisan látom a község valós problémáit. Elgondolkodtat azonban, hogy a jelenlegi vezetés miért csak most ismeri fel ezeket? Miért nem tett ezen problémák megoldásáért, hisz mind az eszköz, mind a munkaerő a rendelkezésére állt?

A vetélytárs programjával foglalkozni a gyengeség jele, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a regnáló polgármester azt állítja, ő alapította meg a Bem József Általános Iskolát, miközben Szamoskrassón 1642 óta létezik iskola!

Iskolaigazgatóként mindig igyekeztem a közösséget szolgálni és ezt tartom szemem előtt ezentúl is. Próbáltam ezt más úton, de nem engedték! Időközben rá kellett jönnöm, hogy Kolcs község fejlődése csak azok számára lehet igazán fontos, akik gyerekeik jövőjét itt képzelik el. Márpedig én ide álmodom! Én ezt a földet választottam, ide hívott az élet, itt ér utol a végzet!

Akinek tehét fontos Kolcs község jövője, az vasárnap menjen el szavazni! Gondoljuk át jól, kit választunk! Ne féljünk dönteni! És ne féljünk változtatni! Nyomjuk a pecsétet az utolsó kockába a polgármesteri szavazólapon! Már a Biblia is megtanította: ha Isten is úgy akarja, utolsókból lesznek az elsők!

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: