2011-11-03 15:32:40• hírek • Póti Orsolya

Szatmári szervezetek is jelenvoltak az Erdélyi Magyar Civil Konzultáción

Az RMDSZ főtitkársága Erdélyi Magyar Civil Konzultáció címszó alatt indított programot, amelyben részt vesznek a szociális területen működő szervezetek képviselői. A Kolozsváron tartott első találkozón Szatmárnémetiből jelen voltak a Caritas Szervezet Szatmárnémeti Fiókjának, a Szatmári Hans Lindner Alapítvány, valamint a Hans Lindner Alapítvány Tasnádi Fiókjának képviselői - tudtuk meg Koczinger Tibortól, a Hans Lindner Alapítvány elnökétől.

A Tonk Gabriella államtitkár által irányított program célja az, hogy bevonják az erdélyi magyar közösségben és közösségért tevékenykedő civil szervezeteket a törvényhozási folyamatba. A konzultáció első találkozóján, október 28-án Kovács Péter RMDSZ főtitkár, Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő és Kerekes Károly román parlamenti képviselő, valamint Tonk Gabriella programfelelős találkozott a szociális területen működő szervezetek képviselőivel.

Kovács Péter elmondta, hogy a Szövetség parlamenti munkáját kívánják jobbá tenni, valamint méltatta a civil szféra szakmai felkészültségét. Az RMDSZ képviselője, Kerekes Károly hangsúlyozta, hogy a kerettörvény változtatása újabb jogszabályok bevezetését feltételezi, és emiatt is igen nagy szerepe lesz az elkövetkezőkben a konzultációnak.

A párbeszéden résztvevők abban állapodtak meg, hogy elsősorban a kormány és a parlament napirendjén szereplő törvénytervezetek kapcsán fognak konzultálni, de a Szövetség beépíti a törvényjavaslatokba mindazokat a pozitív modelleket, amelyeket a szervezetek saját gyakorlatuk eredményeként mutatnak be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: